6.4.17

Δώσε και εσύ μια Pepsi στον μπάτσο που σε δέρνει....

Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο προκαλεί νέο διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας Pepsi που παρουσιάζει το φωτομοντέλο Κένταλ Τζένερ να αποτρέπει τη σύγκρουση διαδηλωτών με την αστυνομία προσφέροντας ένα κουτάκι αναψυκτικού σε έναν αστυνομικό.... 


Όπως σημειώνει και η εφημερίδα Guardian ο αστυνομικός αντί να ρίξει σπρέι πιπεριού ή να πυροβολήσει την άοπλη Τζένερ (όπως γίνεται συχνά σε διαδηλώσεις) δέχεται την προσφορά, τη στιγμή που μια φωτογράφος με μουσουλμανική μαντίλα απαθανατίζει εκστασιασμένη τη σκηνή.

Αδιευκρίνιστο παραμένει γιατί αυτές οι ορδές από χίπστερ δικαιωματικούς, που παρουσιάζονται στη διαφήμιση, κινούνται επιθετικά προς την αστυνομία… αντί να πλέξουν μερικά πουλόβερ για τα δέντρα που κρυώνουν, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι σκηνές του βίντεο θυμίζουν ιδιαίτερα την περίφημη φωτογραφία του Τζόναθαν Μπάκμαν με την αντιπαράθεση της μαύρης διαδηλώτριας, Λέσια Έβανς, με ειδικές δυνάμεις καταστολής στο Μπάτον Ρούζ της Λουιζιάνα.


Άλλοι πρόλαβαν να φτιάξουν και τα πρώτα meme στα οποία σατιρίζουν τη διαφήμιση με αναφορές σε γνωστές προσωπικότητες για τα δικαιώματα των μαύρων, τις συγκρούσεις στην πλατεία Τιενανμεν του Πεκίνου κ.α



* Τελικά εξαιτίας των αντιδράσεων η διαφήμιση αποσύρθηκε.

Από info-war.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.