3.4.17

Ρατσιστική επίθεση εναντίον 17χρονου αιτούντος άσυλο στο Λονδίνο


17χρονος Κούρδος ιρανικής καταγωγής υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε μια στάση λεωφορείου στο νότιο Λονδίνο. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννέα ύποπτους για το περιστατικό που το χαρακτήρισε ως «βάρβαρη» επίθεση στην οποία συμμετείχαν 20 άνθρωποι.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι συνέλαβε εννέα ύποπτους έπειτα από μια «βάρβαρη» επίθεση εις βάρος ενός νεαρού αιτούντος άσυλο στην οποία συμμετείχαν 20 άνθρωποι στο νότιο Λονδίνο. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, είπαν ότι ο 17χρονος Κούρδος ιρανικής καταγωγής υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά την επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε μια στάση λεωφορείου όπου περίμενε με δύο φίλους του κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Εκτιμάται ότι οι ύποπτοι ρώτησαν το θύμα από που κατάγεται και όταν επιβεβαίωσαν ότι ήταν αιτών άσυλο τον κυνήγησαν και του επιτέθηκαν με βαρβαρότητα», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Γκάρι Κασλ, αναφερόμενος στην επίθεση που σημειώθηκε στο Κρόιντον.

Ο νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση που δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί είπαν ότι προέβησαν σε εννέα συλλήψεις με τους οκτώ να παραμένουν υπό κράτηση, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών ακόμη προσώπων που θέλουν να ταυτοποιήσουν. «Παρότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, τώρα γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, περίπου 20 εμπλέκονται στην επίθεση», δήλωσε ο Γκάρι Κασλ.

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.