1.3.17

Ωραιόκαστρο: Μαζική ήταν η συγκέντρωση-απάντηση στον ρατσισμό

Απάντηση στο ρατσισμό και τον φασισμό ήταν η μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που οργάνωσε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου. Η συγκέντρωση οργανώθηκε έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου και ήταν άμεση απάντηση στα μισαλλόδοξα μηνύματα της ολιγομελούς «Πατριωτικής Ένωσης» αλλά και της πολιτικής «οκνηρίας» που επιδεικνύει η διοίκηση του δήμου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση η Άννα Μπάμπα κάλεσε τους πολίτες να μην δείξουν ανοχή στον ρατσισμό και τους φασίστες αντιθέτως να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, να διεκδικήσουν γι αυτούς ανθρώπινους όρους διαβίωσης και μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ακόμη ο  βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του κόμματος, και ο Άγγελος Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που έγινε η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ωραιοκάστρου είχε αναγγείλει συγκέντρωση και η «Πατριωτική Ένωση» με διαδόσεις που έκαναν λόγο για … εθνικιστές(!) έτοιμους για σύγκρουση..
Ωστόσο η φασιστική μάζωξη αναβλήθηκε προφανώς διότι η «Ένωση» στις φωνακλάδικες μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις της δεν συγκέντρωσε ποτέ περισσότερα από δεκαπέντε άτομα οπότε και μόνο η σύγκριση θα ήταν εναντίον τους.
Στο μεταξύ άρχισε η προανακριτική διαδικασία για τα θλιβερά και απαράδεκτα έκτροπα που δημιούργησε έξω από το 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες. Έχουν ήδη καταθέσει ο διευθυντής του σχολείου και μερίδα των δασκάλων ενώ αναμένεται να καταθέσει το σύνολο του συλλόγου διδασκόντων ο οποίος όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά συγκρούστηκε ανοιχτά με το δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αποτέλεσμα οι εκκλήσεις για αποχή των γονέων να πέσουν κυριολεκτικά στο κενό, ενώ σε συμπαράσταση στους δασκάλους προσέτρεξε το σύνολο των συλλόγων των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕφΣυν» στις πρώτες καταθέσεις γίνεται σαφής αναφορά στους υπαίτιους των επεισοδίων, καταγράφεται η ευθεία παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και καταγγέλθηκαν οι απειλές κατά των προσώπων των διδασκόντων ενώ ζητείται να αποδοθούν και ποινικές κυρώσεις στους υπεύθυνους αυτών των πράξεων.
Τέλος, από τα εννέα προσφυγόπουλα, στο σχολείο έχουν μείνει μόνο τέσσερα καθώς οι οικογένειες των άλλων παιδιών έχουν μεταφερθεί σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.