7.3.17

Έκαναν τους μετανάστες σκλάβους στις ΗΠΑ… του Ομπάμα

Χιλιάδες μετανάστες που είχαν συλληφθεί από το ICE (Immigration and Customs Enforcement), το αντίστοιχο αμερικάνικο τμήμα Αλλοδαπών, υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Περίπου 60.000 μετανάστες είτε εργαζόντουσαν για ένα δολάριο την ημέρα, είτε αμισθί, παρά την απαγόρευση της δουλείας!! 
Η πράξη αυτή αντιβαίνει, επίσης, στις νομοθετικές ρυθμίσεις περί κατώτατου μισθού, ο οποίος στις ΗΠΑ ανέρχεται στα εννιά δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα με τους κρατούμενους, όσοι αρνήθηκαν να εργαστούν ως σκλάβοι, απειλήθηκαν ότι θα οδηγηθούν στην απομόνωση.

Η μήνυση κατατέθηκε το 2014 και αφορά σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρίες υπεύθυνες για την κατασκευή φυλακών, την G.E.O. Group, η οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση. Προσέλαβε, δε, το χαρακτήρα συλλογικής αγωγής τη Δευτέρα (5/3), κατόπιν απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή.

Η «βιομηχανία του σωφρονισμού» εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν με την ιδιωτικοποίση των αμερικανικών φυλακών. Ο πληθυσμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά 700%, ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα στα κελιά αναγκαζόντουσαν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολυεθνικές εταιρίες όπως η Wal-Mart, η Microsoft και τα Starbucks έναντι πινακίου φακή.

Από info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.