9.3.17

Γαλλία: Το 70% των γυναικών στα κέντρα προσφύγων έχει υποστεί βία

Επτά στις δέκα γυναίκες που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων στη βόρεια Γαλλία έχουν πέσει θύματα βίας, κυρίως σεξουαλικής, είτε μέσα στους καταυλισμούς είτε στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία ζήτησε σήμερα να ιδρυθούν κατεπειγόντως κέντρα φιλοξενίας.


«Η βία είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς του κόσμου και οι πιο ευπαθείς ομάδες, που κινδυνεύουν από τη σεξουαλική βία, είναι οι γυναίκες και τα παιδιά» υπογράμμισε η οργάνωση «Γυναικολογία Χωρίς Σύνορα» (GSF), η οποία δραστηριοποιείται από τον Νοέμβριο του 2015 στους καταυλισμούς της βόρειας Γαλλίας.

«Σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις μας, το 70% των γυναικών έχει υποστεί βία» ανέφερε ο Ρίτσαρντ Μάτις, αντιπρόεδρος της GSF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

«Εξαναγκασμός στην πορνεία, βιασμοί, ενδοοικογενειακή βία αποτελούν μέρος του ταξιδιού για τα θύματα αυτά. Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να πληρώσουν τους διακινητές» προσθέτει η οργάνωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε διάλυση καταυλισμού εντείνει την απομόνωση των γυναικών και τις καθιστά ακόμη περισσότερο ευάλωτες, καθώς αυξάνονται ραγδαία η σεξουαλική βία και τα αιτήματα για τερματισμό της κύησης, υπογραμμίζει η GSF.

Ένα από τα βασικά αιτήματα της οργάνωσης είναι να ιδρυθούν τάχιστα «κέντρα φιλοξενίας για τις γυναίκες και τα παιδιά».

Σημειώνει πως θα πρέπει επίσης να ανοίξει εκ νέου το κέντρο Ζιλ Φερί στο Καλαί, που είχε 400 θέσεις για γυναίκες και παιδιά και το οποίο έκλεισε όταν διαλύθηκε η «Ζούγκλα», η τεράστια παραγκούπολη των προσφύγων, τον Οκτώβριο του 2016.


Από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.