23.2.17

Ο Τραμπ ανακαλεί οδηγία για την πρόσβαση των τρανσέξουαλ μαθητών στις τουαλέτες


Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε τους κανόνες, που επιτρέπουν στους τρανσέξουαλ μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους, μία ακόμη απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ θα ακυρώσει την οδηγία που απειλούσε τα σχολεία με απόσυρση των ομοσπονδιακών κονδυλίων εάν ανάγκαζαν στους τρανσέξουαλ μαθητές να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τουαλέτες, χωρίς τη θέλησή τους.

Οι κανόνες αυτοί θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα τον Μάιο του 2016, προκειμένου να δημιουργήσουν «υποστηρικτικές, ασφαλείς και μη διακριτικές κοινότητες για όλους τους μαθητές». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να εμπλέκεται στο ζήτημα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που επιθυμούν. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε τη θέση του, μετά από την κριτική που δέχτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους.

Από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.