7.2.17

Η Δανία απέκτησε τη δική της Μαρίν Λεπέν


Ενός κακού μύρια έπονται και έτσι μία από τις θεωρούμενες πιο προοδευτικές χώρες της Ευρώπης, η Δανία, απέκτησε τη δική της Μαρίν Λεπέν, την Περνίλε Βέρμουντ!  Η 41χρονη αρχιτέκτονας Βέρμουντ θέλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές με μια σκληρή αντι-ισλαμική και αντιμεταναστευτική ατζέντα.


Η 41χρονη αρχιτέκτονας Βέρμουντ, με το κόμμα της Nye Borgerlige (Νέα Δεξιά), θέλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές της Δανίας με μια σκληρή αντι-ισλαμική, αντιμεταναστευτική και φιλελεύθερη οικονομικά ατζέντα, με στόχο τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Δανίας του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Δανικού Λαϊκού Κόμματος (DPP).

Η Βέρμουντ, η οποία στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής του DPP, είναι ξεκάθαρη όσον αφορά την αντιμεταναστευτική κατεύθυνση του κόμματός της, καθώς θέλει την απαγόρευση της μαντίλας σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, τη χορήγηση ασύλου μόνο σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μέσω του προγράμματος επανεγκατάστασης του ΟΗΕ και οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει ήδη εργασία και τον περιορισμό της χορήγησης υπηκοότητας μόνο σε όσους «συμβάλουν θετικά» στην κοινωνία.


Στόχοι


Η Βέρμουντ θέλει τη Δανία εκτός ΕΕ, εκτός της συνθήκης του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το καθεστώς πρόσφυγα. Το Nye Borgerlige έχει σήμερα 3.000 μέλη, έχει συλλέξει 20.109 υπογραφές για να κατέβει στις εκλογές του 2019 (ή όποτε γίνουν) και οι δημοσκοπήσεις θέλουν το ποσοστό του να κυμαίνεται από 2,6% μέχρι 4,5%, κάτι που σημαίνει ότι το κόμμα θα είναι σίγουρα εντός Κοινοβουλίου, αφού το όριο είναι 2%. Αυτό φυσικά έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το DPP, το οποίο αναμένεται να χάσει σημαντικό μέρος της εκλογικής του δύναμης.

Από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.