11.2.17

Γαλλία: Ελεύθερος ο αγρότης που βοηθάει μετανάστες- «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»

Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε την Παρασκευή από τη γαλλική δικαιοσύνη σε έναν Γάλλο αγρότη, τον Cedric Herrou, επειδή βοήθησε κάποιους μετανάστες να περάσουν παράνομα στη Γαλλία από την Ιταλία. «Εκείνοι είμαστε εμείς» δήλωσε στο δικαστήριο.
Το όνομα του αγρότη αυτού, ο οποίος ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκεται πλέον στα χείλη όλων των Γάλλων, είτε με θετικό τρόπο, από αυτούς που επικροτούν την πράξη του, είτε με αρνητικό από αυτούς που την επικρίνουν.

Η μετανάστευση αποτελεί ένα από τα καυτά πολιτικά θέματα τη φετινή χρονιά των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με πολλούς ψηφοφόρους να ανησυχούν για την εισροή στη χώρα τους ανθρώπων οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από τους πολέμους ή την φτώχεια.

Ο 37χρονος Herrou, ο οποίος επιδοκιμάστηκε και θεωρείται ήρωας μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η ενέργειά του αυτή ήταν μια καθαρά ανθρώπινη πράξη, ορκίστηκε βγαίνοντας από το δικαστήριο να συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε», σημείωσε ο ακτιβιστής κατά την έξοδό του από το δικαστήριο και επευφημούμενος από περίπου 200 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του.

«Δεν τους βοηθώ αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω», πρόσθεσε ο Herrou.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.


Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.