23.2.17

Επείγουσα για ακροδεξιό γυμνασιάρχη στη Μυτιλήνη που κάλυψε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών

Ασφυκτικό γίνεται πλέον το κλίμα στον χώρο της εκπαίδευσης για τον ακροδεξιό γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλη Μακρυπούλια. Ο εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της καντίνας του σχολείου που προΐσταται, η ανοχή που επέδειξε ο ίδιος, καθώς και η στάση του ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη που ακολούθησε, τον φέρνουν τώρα κατηγορούμενο σε επείγουσα ΕΔΕ, που διέταξε για την υπόθεση αυτή το υπουργείο Παιδείας.

«Έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι πως σε τέτοιες υποθέσεις είμαστε αμείλικτοι. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής, προαναγγέλλοντας την τέταρτη ΕΔΕ εις βάρος του συγκεκριμένου γυμνασιάρχη.
Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Μακρυπούλιας, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή της 17ης Νοεμβρίου βίντεο, στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973 , έχει εις βάρος του ακόμα τρεις ΕΔΕ για όσα ρατσιστικά και εθνικοσοσιαλιστικά διαδίδει μέσω του Διαδικτύου, ενώ από τις δικαστικές αρχές πραγματοποιούνται δύο προανακρίσεις.
Η πρώτη αφορά υποκίνηση ρατσιστικού μίσους ή βίας τελούμενη μέσω διαδικτύου και μια ακόμη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση μιας και φέρεται σε σχετική κατάθεση να αρνείται τη διαχείριση του σχετικού ναζιστικού blog που διατηρεί και αργότερα σε δίκη να την αναγνωρίζει.
Παράλληλα, διεξάγεται και τρίτη προανάκριση με αντικείμενο έρευνας τη στάση του στα γεγονότα που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του διαχειριστή της καντίνας σε δύο χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών.
 Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.