6.2.17

Ελληνικό: Η στημένη επίσκεψη Μουζάλα και οι άλλες προκλήσεις

Ιδιαίτερα προκλητικός, αλλά και με «επιχειρήματα» που ρίχνουν νερό στο μύλο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στο άτυπο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού, όπου με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περίπου 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. Αφού χαρακτήρισε ως ψευδή την είδηση ότι υπάρχει απεργία πείνας από πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και υποκινούμενη (από «ομάδα από ελληνικές οργανώσεις οι οποίες υποκίνησαν αυτή την κατάσταση. Τη δήλωση μιας ψευδούς απεργίας πείνας προκειμένου να δημιουργηθεί θέμα. Σας θυμίζω ότι από την ίδια οργάνωση, πριν από μήνες είχε ξανασυμβεί το ίδιο. Είναι η τρίτη ψευδής φορά που γίνεται από την ίδια οργάνωση»), συμπλήρωσε πως «κατανοώ απόλυτα τον πόνο και τη δυσκολία αυτών των ανθρώπων και προσπαθούμε πολύ, με τις δυνάμεις που έχουμε, να απαλύνουμε αυτόν τον πόνο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των νόμων του κράτους και χειραγωγημένα σκηνικά». Μάλιστα, είπε πως «όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος, είναι ελεύθερος να φύγει, αλλά θα υποστεί τις συνέπειες»! 

Σε μία στημένη επίσκεψη, σε ένα χώρο που η κυβέρνηση έχει παραδώσει σε ΜΚΟ, ανέφερε πως «υπάρχει μια παράβαση των νόμων του ελληνικού κράτους και οι λεγόμενοι απεργοί απαγόρευσαν χθες την είσοδο των ανθρώπων που φέρνουν φαγητό στο κέντρο, οι οποίοι μπήκαν από την πίσω πόρτα και άφησαν το φαγητό. Είδατε να φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς και όταν ήρθαν να διακομίσουν ασθενείς τους έδιωξαν». 

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να πει πως «πονάμε τους φιλοξενουμένους μας, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, με πολλές αδυναμίες και πολλά καλά πράγματα που δεν είχαν οι πρόσφυγες σε άλλες χώρες, πιθανόν που δεν είχαν ούτε στο σπίτι τους», όταν έχουν στοιβάξει οικογένειες σε σκηνές και είχαν αφήσει μικρά παιδιά μέσα στο κρύο. Και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα, αλλά και του μετανάστη, εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι».

Η «επίσκεψη» του Γ. Μουζάλα τελείωσε με την παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ και -όπως κατέγραψαν οι κάμερες- με έναν αστυνομικό να χτυπά ένα προσφυγόπουλο. Κάτι που ο Γ. Μουζάλας ποτέ δεν είδε...


Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.