10.2.17

Στον εισαγγελέα ο Γ.Παπούκας, ιδιοκτήτης σάιτ στη Μυτιλήνη, για πρόκληση ρατσιστικού μίσους

Στον εισαγγελέα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους» οδηγήθηκε ο Γιάννης Παπούκας, ιδιοκτήτης site και ραδιοφωνικού σταθμού στη Μυτιλήνη. Αιτία τα γραφόμενα του στο site, αλλά και τα λεγόμενά του στο ραδιόφωνο, μιας και ο συγκεκριμένος έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από τη κοινή γνώμη, αλλά και δημοσιογράφους του νησιού ότι προκαλεί ρατσιστικό μίσος.

Χαρακτηριστική είναι η επιμονή του να αναφέρει τους πρόσφυγες ως «λαθρομετανάστες», ενώ πρωτοστάτησε και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την παραδοσιακή υποστολή της σημαίας από στρατιωτικό άγημα που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή απόγευμα στη Μυτιλήνη, καθώς και σε όσα ακολούθησαν την φημολογία ότι η τελετή αυτή εμποδίστηκε από πρόσφυγες.
Ο ίδιος τότε είχε βρεθεί μαζί με ακόμα έναν ιδιοκτήτη site του νησιού, στο στόχαστρο του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου το οποίο είχε προχωρήσει και στη σχετική καταγγελία προς την εισαγγελία Λέσβου.
Ο ίδιος ο Γιάννης Παπούκας σε κείμενο που δημοσίευσε απαντώντας στην κλήση για ανωμοτί κατάθεση σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο σκοπός προφανής… ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ - ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Είναι απίθανο το πόσοι υποτίθεται ”ευαισθητοποιημένοι πολίτες” νοιάζονται για τα προβλήματα των λαθρομεταναστών, που βεβαίως και η πολιτεία οφείλει να βρει λύσεις σ' αυτά, να είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν όσους έχουν μια δικαιολογημένη ανησυχία επί του θέματος τούτου, και νόμιμα, δημοκρατικά και ειρηνικά, προβάλλουν αυτήν την ανησυχία τους, που έχει να κάνει με την πληθυσμιακή αλλοίωση, τα εθνικά θέματα και το ξέφραγο αμπέλι των συνόρων αυτής της χώρας».
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εκβίαση και συκοφαντική δυσφήμηση και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη οχτώ ετών.
Στη συνέχεια αθωώθηκε από το Εφετείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.