13.1.17

Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ και διεθνώς στην ορκωμοσία του Ντ.Τράμπ

10άδες χιλιάδες Αμερικανοί αναμένονται να διαδηλώσουν στις 20 Γενάρη, την μέρα της ορκωμοσίας του Ντ.Τράμπ. Έτσι επάξια θα μπει στο κλαμπ των πιο μισητών προέδρων που οι αντιδραστικές πολιτικές τους προκάλεσαν μαζική οργή από την μέρα της ορκωμοσίας τους. 
Ακολουθώντας τον Ρίτσαρντ Νίξον που στις 20 Γενάρη του 1969 βρέθηκε αντιμέτωπος με το αντιπολεμικό κίνημα που απαιτούσε να τελειώσει η εισβολή στο Βιετνάμ και υποδέχθηκε την λιμουζίνα του με πέτρες, μπουκάλια, καπνογόνα και ...λουλούδια. Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες διέλυσαν τη διαδήλωση συλλαμβάνοντας 10άδες διαδηλωτές. 
Αντιγράφοντας τον Τζόρτζ Μπούς που στις 21 Γενάρη του 2001 στην πρώτη του ορκομωσία βρέθηκε μπροστά σε διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Δεν είσαι ο πρόεδρος μου"... Ενώ στη δεύτερη ορκωμοσία του το 2005 πάνω από 10.000 διαδηλωτές απαιτούσαν να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ. 
Θα σπάσει τα προηγούμενα ρεκόρ ο Τράμπ;; Ίδομεν. Πάντως 3.000 αστυνομικοί και 5.000 εθνικοί φρουροί, μαζί με 100άδες μυστικούς πράκτορες θα φρουρούν την τελετή. 
Εμείς ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά οι αντι-Τράμπ διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και διεθνώς να στεφθούν με επιτυχία. 


Με στοιχεία από telesurtv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.