31.1.17

Αθώος ο αντιφασίστας Γιώργος Βραχνής στην Βέροια από την μήνυση της Χρυσής Αυγής


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο ο Γιώργος Βραχνής μας μετέφερε το πολύ σημαντικό νέο της αθώωσής του στην σημερινή δίκη που έγινε στην Βέροια.
Ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια ήρθε η δικαίωση για το Γιώργο Βραχνή, στο καφενείο του οποίου, στη Βέροια, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνιο του 2012, κατά την προεκλογική περίοδο, επιτέθηκε με καδρόνια και στειλιάρια, με αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, τον τραυματισμό ενός θαμώνα.
Ο Γ.Βραχνής είχε βρεθεί -από θύμα- κατηγορούμενος διότι ενώ, εκείνος τους καταμήνυσε για εξύβριση και απειλή, η μήνυσή του δεν εκδικάστηκε στην ουσία, αλλά απορρίφθηκε για τον τυπικό λόγο ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει πως έπρεπε να καταβάλει το σχετικό παράβολο. 
Το θύμα Γιώργος Βραχνής, μετατράπηκε σε θύτη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών (μη εφέσιμη ποινή), για εξύβριση, απειλή και σωματική βλάβη των χρυσαυγιτών, ενώ οι θύτες χρυσαυγίτες, ουδέν υπέστησαν, αφού η μήνυση του θύματος απορρίφθηκε, όπως προαναφέρθηκε. 
Κατόπιν αυτών, οι φασίστες είχαν το θράσος να υποβάλουν στον ίδιο και σε δύο θαμώνες μήνυση, για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας της συνήθους τακτικής των χρυσαυγιτών να μηνύουν τα θύματα και τους μάρτυρες των επιθέσεών τους.
Στις 31 Ιανουαρίου 2017 -και ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης- ο αντιφασίστας, όπως και οι συγκατηγορούμενοι θαμώνες, αθωώθηκαν πανηγυρικά, καθώς η έδρα του τριμελούς δικαστηρίου υιοθέτησε ανάλογη εισαγγελική πρόταση.
Καθοριστική ήταν η μαρτυρία του Ηλία Σταύρου, πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποκάλεσε τη Χ.Α. «εγκληματική οργάνωση» και κατέθεσε ότι η επίθεση στο καφενείο ήταν προσχεδιασμένη, επειδή είχε στοχοποιηθεί ο Γ. Βραχνής για την αντιφασιστική δράση του.
Το δικαστήριο ήταν γεμάτο από 70 αντιφασίστες ενώ οι χρυσαυγίτες ήταν άφαντοι.
Αφού τον αφήσουμε να το πανηγυρίσει δεόντως θα τον ακούσουμε ζωντανά και στην εκπομπή Antinazi zone την Πέμπτη 2-3 το μεσημέρι από το www.portokaliradio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.