30.1.17

Ντ.Τράμπ: το κόκκινο πανί...Περισσότερες από 900.00 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα να ματαιωθεί η επίσκεψη στη Βρετανία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οι υπογραφές έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται από το Σάββατο, ενώ συνήθως όταν συγκεντρώνονται σε τέτοιες περιπτώσεις παραπάνω από 1.000.000, οι βουλευτές οφείλουν να φέρουν το θέμα σε διαβούλευση.

Παρά τις 900.000 υπογραφές που έχει συγκεντρώσει οργανώσεις, φορείς και πολίτες αιτούμενοι να μην επισκεφθεί τη Βρετανία Ντ.Τραμπ, φέρνοντας σε δυσχερή θέση το Λονδίνο, η Downing Street απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβάλει την πρόσκληση προς τον Ν.Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, απηύθυνε σχετική πρόσκληση στον αμερικανό πρόεδρο κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον. «(Η ματαίωση) θα ήταν μια λαϊκίστικη χειρονομία» σχολίασε πηγή της βρετανική κυβέρνησης την οποία επικαλείται το BBC. «Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση και η ματαίωση θα ‘’χάλαγε τα πάντα’’» αναφερόμενος στην πρόοδο που επετεύχθη στις αμερικανοβρετανικές σχέσεις μετά την επίσκεψη της Τ.Μέι. «Η Αμερική είναι σημαντικός σύμμαχος. Θα πρέπει να σκεπτόμαστε μακροπρόθεσμα» διευκρίνισε.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε προτού η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοινώσει, την περασμένη Παρασκευή, ότι ο Τραμπ αποδέχτηκε πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους από την βασίλισσα. Ωστόσο, η εκστρατεία κατά της επίσκεψης του Τραμπ στη Βρετανία συγκέντρωσε ακόμη περισσότερους οπαδούς μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Από thepressproject.gr

..................................................................................................
Το App που εντοπίζει τις εταιρείες του Τραμπ

Το Boycott Trump είναι μια δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη για iPhone, iPad και Androids που επιτρέπει στον χρήστη να αναζητά εταιρείες για να διαπιστώσει εάν ανήκουν ή σχετίζονται με την επιχειρηματική αυτοκρατορία του Αμερικανού προέδρου. 

Από infowar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.