8.1.17

Ένα αλλιώτικο καλωσόρισμα για τα προσφυγόπουλα-μαθητές στον Βόλο

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το καλωσόρισμα που ετοιμάζουν στα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο 9ο Δημ.Σχολείο Ν.Ιωνίας Βόλου την Τετάρτη 11 Γενάρη. 


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 382 21 Βόλος
Δελτίο τύπου

Τα μαθήματα της Τετάρτης 11/1/2017 αρχίζουν από Α:
Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Ανθρωπισμός, Αγώνας

Στη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες συζήτησαν το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Ομόφωνα θεωρούν ότι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση είναι αυτονόητο, η δε πρόσβασή τους στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί απαρέγκλιτη υποχρέωση της πολιτείας. Επιπλέον, θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία οφείλει να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και υπό την έννοια αυτή αποφάσισαν οι ίδιοι και οι ίδιες να δώσουν το παράδειγμα.

Έτσι, την Τετάρτη 11/1/2017, ημέρα που αρχίζουν τα μαθήματα για τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας ΜΟΖΑΣ, στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δηλ. οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και οι αυριανοί δάσκαλοι και δασκάλες των παιδιών όλων μας, δηλ. οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος, στις 2.00μμ θα βρίσκονται εκεί, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Χρ. Σμύρνης 2) για να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα κατά την πρώτη ημέρα στο νέο τους σχολείο. Τα μαθήματα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, από τις 1.00μμ έως τις 5.00μμ της Τετάρτης 11/1/2017, θα αναβληθούν, όμως η πρωτοβουλία αυτή -μεταξύ των άλλων- αποτελεί για τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος ένα ανεκτίμητο μάθημα Αλληλεγγύης, Αξιοπρέπειας, Ανθρωπισμού και Αγώνα.



Βόλος, 5/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.