27.1.17

Όλοι στην αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση στην πλ.Ρηγίλλης στις 28/1 στις 4μμ

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για την συγκέντρωση στην πλ.Ρηγίλλης στις 4μμ. Νάμαστε εκεί!

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια οργανώνει μια φασιστοσύναξη εμπνευσμένη από τις «καλύτερες»παραδόσεις του δωσιλογικού και αργότερα του χουντικού κινήματος προσπαθώντας βεβαίως να καπηλευθεί την συναισθηματική φόρτιση που είχε προκαλέσει τότε ο χαμός των τριών πιλότων.

Αυτή η θλιβερή παράδοση έλαβε τέλος πέρυσι χάρη στη δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από την επιτυχημένη κινητοποίηση μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώθηκε.
Φέτος προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω διαδηλώνουμε στην Πλ. Ρηγίλλης , δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστκές υστερίες, τον φασισμό, τους πόλεμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νεα Ίμια. Μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.
Σε μια περίοδο που η ΧΑ επιχειρεί να ξαναδείξει το εγκληματικό της πρόσωπο (Πέραμα) και η κυβέρνηση τελείως απροκάλυπτα την υποθάλπτει και ξεπλένει τη δράση της (Καστελόριζο), το Αντιφασιστικό κίνημα καταφέρνει νίκες και αναγκάζει τη ΧΑ να οπισθοχωρεί. Όπως και πέρυσι εγκαταλείπει την Πλ. Ρηγίλλης και προγραμματίζει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της στη Μεσογείων. Της ευχόμαστε να είναι το ίδιο θλιβερή με πέρσι.
Aντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 28/1 στις 16.00.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα τοποθετηθούν οι συλλογικότητες που στηρίζουν τη δράση. Θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από την ομάδα φολκλορικού χορού του Πολιτιστικού Κέντρου του Κουρδιστάν και συναυλία με τους RadioSol.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά Αριστερή Ενότητα – ΑΡ.ΕΝ Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Το μυρμήγκι - Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας ,ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού Ποδονίφτης - Ρε(ύ)μα κριτικής των καιρών και δράσης Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων Antinazi Zone - YRE Στηρίζουν και συμμετέχουν πολιτικές συλλογικότητες Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ (Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς) ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση Αριστερή Ανασύνθεση Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα ΟΚΔΕ – Σπάρτακος
ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.