6.1.17

20 χρονών πρόσφυγας νεκρός από την παγωνιά...

Αν δεν πνίγονται στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, οι πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στο δρόμο. Την περασμένη Τρίτη, ένας 20χρονος Αφγανός πρόσφυγας πέθανε από την παγωνιά στην ύπαιθρο του Διδυμότειχου.


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο νέος είχε περάσει το ποτάμι μαζί με άλλους συμπατριώτες του και έφτασε μουσκεμένος στην ελληνική πλευρά. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης, με τη θερμοκρασία στους -14 βαθμούς Κελσίου, ο 20χρονος δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε παγωμένος.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Παρόλ’ αυτά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπερασπίζεται την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και κάθε διεθνή συνθήκη, σπέρνοντας φράχτες στα σύνορα. «Ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα και κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο » διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Χωρίς βέβαια τη συμφωνία Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα είχαμε άλλους 100.000 ανθρώπους, που θα έπρεπε να περιθάλψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ομολογώντας, ουσιαστικά, ότι το βασικό κριτήριο της ΕΕ είναι η «προστασία» των συνόρων της από την ανθρώπινη απελπισία…


Από toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.