Του Δημήτρη Ψαρρά
Επιχειρώντας να ανασκευάσει τις κυριακάτικες δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, ο Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι «κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει» και ότι «η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων».
Αλλά ποιος μίλησε για κάτι τέτοιο; Ασφαλώς τα άτομα μπορούν να αλλάξουν. Ομως μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να αυτοακυρωθεί μεταλλασσόμενη σε δημοκρατική. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο να διαλυθεί, αφού πρώτα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για την ποινική τύχη της ηγεσίας της.
Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά:
❶ Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», το οποίο έδινε το κρυφό σήμα για τον τρόπο άσκησης της βίας από τα μέλη, χωρίς να ενοχοποιείται η ηγεσία: «Η επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής, σαν νομίμου πολιτικού κόμματος, που σέβεται τους θεσμούς, πρέπει να είναι κατά της βίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε ομοϊδεάτης δεν μπορεί να ενεργεί κατά συνείδηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει η επίσημη έγκριση ή υποστήριξη αυτών των ενεργειών. Πιστεύω να έγινα σαφής» (9.12.1994).
❷ Τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου μετά την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: «Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας και το λέω ευθέως. Και στην ορκωμοσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, [εκεί] που παλάμιζα το Ευαγγέλιο, ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον όρκο και έλεγε “ορκίζομαι στο Σύνταγμα και τους νόμους”. Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση, γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα».
❸ Την ομιλία του Μιχαλολιάκου μετά την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή: «Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο, αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους και να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούνε τότε τι σημαίνει τάγματα εφόδου».
❹ Τις δηλώσεις του Κασιδιάρη ως εκπροσώπου του «κόμματος»: «Τα βουλευτιλίκια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια (σ.σ. δηλαδή πριν την είχαν χωρίς άδεια;), δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας» (25.11.2012).
Σαν άλλος Γκέμπελς
Ποια είναι η διαφορά όλων αυτών με όσα έλεγε ο Γιόζεφ Γκέμπελς πριν από την άνοδο του χιτλερικού κόμματος στην εξουσία; «Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα.
Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι’ αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλημα.
Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα Κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργανωτές από το κόμμα μας, θα πληρώνει για την αγωνιστική μας οργάνωση η ίδια η πολιτεία. [...] Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίνδυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν όλοι πίσω απ’ τα σίδερα» (30.4.1928).
Και για όποιον δεν κατάλαβε, φρόντισε η Χρυσή Αυγή χθες να μας θυμίσει ότι ο τραμπουκισμός είναι ο μόνος τρόπος που ασκεί πολιτική ο ναζισμός.
Από efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.