7.12.16

Προβολή «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση», cine Αλκυονίς, 9/12, 10μμ

Το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση – Στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας» της Angélique Kourounis και του omnia TV προβάλλεται στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (σινέ «Αλκυονίς»), έπειτα από τη νέα του διάκριση στο 20ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ «PriMed».


Μία δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Έπειτα από μία σειρά φεστιβαλικών συμμετοχών και διακρίσεων, πρόσφατα η ταινία έλαβε το βραβείο MPM Averroès Junior, κατόπιν ψηφοφορίας χιλίων μαθητών λυκείου από σχολεία χωρών της Μεσογείου και της Ελβετίας, στο Φεστιβάλ «PriMed» της Μασσαλίας.

Η προβολή στην Αθήνα θα λάβει χώρα στον ιστορικό κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46) την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 22:00, με συμβολικό εισιτήριο 3€.




Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση | Greek Trailer from Omnia TV on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.