29.12.16

Ντουτέρτε, όπως Πινοτσέτ


Το περασμένο καλοκαίρι, ο πρόεδρος των Φιλλιπίνων είχε, σε δηλώσεις του, παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Χίτλερ. Τώρα όμως, δηλώνει οπαδός των μεθόδων του Πινοτσέτ, το καθεστώς τπου οποίου είχε εξαφανίσει χιλιάδες αντιστασιακούς πετώντας τους από αεροπλάνα και ελικόπτερα. Αντιγράφουμε από άρθρο της Κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης".


"Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε ότι θα πετάξει από ελικόπτερο όσους αξιωματούχους είναι διεφθαρμένοι, διευκρινίζοντας ότι το έχει κάνει στο παρελθόν, δεν νιώθει τύψεις και μπορεί να το επαναλάβει. Σύμφωνα με τον ίδιο ο άνθρωπος που είχε πετάξει ήταν από την Κίνα και ήταν ύποπτος για βιασμό και φόνο.

«Αν είσαι διεφθαρμένος θα σε φέρω με ελικόπτερο στη Μανίλα και θα σε πετάξω από το ελικόπτερο. Το έχω κάνει παλιά, γιατί να μην το ξανακάνω;» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά στις οικογένειες θυμάτων ενός τυφώνα.

Με βάση την αστυνομία περισσότεροι από 5.900 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον περασμένο Ιούνιο που ο Ντουτέρτε κήρυξε πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Η νέα απειλή του προέδρου έρχεται λίγες βδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι είχε σκοτώσει κατά τη διάρκεια της 22χρονης θητείας του ως δήμαρχος της πόλης Νταβάο."

Όπως φαίνεται, ο Ντουτέρτε δεν είναι ένας απλός λαϊκιστής. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι ένας αδύστακτος σφαγέας, που δεν έχει τίποτα απόλύτως να προσφέρει στον λαό των Φιλιππίνων, εκτός από αίμα και πειρσσότερη δυστυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.