19.12.16

Εκρηκτική η κατάσταση στον καταυλισμό της Σούδας - Ξεκίνησαν απεργία πείνας οι πρόσφυγες


Αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στο κέντρο της πόλης της Χίου με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. 

Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλισμού ότι σε 15 ημέρες θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων ατόμων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, σε συνδυασμό με την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για πάνω από 10 ημέρες, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των μεταναστών.
Το πρωί της Δευτέρας πάνω από 100 άτομα ξεκίνησαν απεργία πείνας αρνούμενοι συτιστούν από τα γεύματα που προσφέρει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στον καταυλισμό.
Οι μετανάστες με συνθήματα όπως «είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα», ή «δώστε μας την ελευθερία μας», απαιτούν την καλυτέρευση των συνθηκών παραμονής άμεσα, αφού σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης της Χίου.
Ο καταυλισμός από το πρωί της Δευτέρας περικυκλώθηκε από Αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του Λιμενικού ενώ απαγορεύθηκε από το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η είσοδος σε αυτόν για τους μη μετανάστες. 
Πηγη: Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.