21.12.16

Συγκρίνουν το «μακέλεμα» με το Ευαγγέλιο


Με την εξέταση του μάρτυρα και πολιτικού ενάγοντος Νίκου Ζύμαρη, μεταλλεργάτη και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ρώτησαν τον μάρτυρα -που όπως είπε «έζησα πάνω μου τον φασισμό των ταγμάτων εφόδου»- αν γνωρίζει άλλα πολιτικά κόμματα που δρουν με τάγματα εφόδου και για το πώς συνδέεται η ναζιστική ιδεολογία με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.
Για ακόμη μία φορά οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών προκαλούν το δικαστήριο, διακόπτοντας διαρκώς τον μάρτυρα και ειρωνευόμενοι τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.
Ο εκνευρισμός τους κορυφώνεται όταν γίνονται ερωτήσεις για την εγκληματική οργάνωση και τη ναζιστική ιδεολογία, με τους συνηγόρους του Λαγού να αμφισβητούν μέχρι και την αξιοπιστία των ηχογραφημένων συνομιλιών και μηνυμάτων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως «προϊόν συρραφής» (!).
«Και από το ευαγγέλιο αν απομονώσεις μια φράση θα βγει άλλο νόημα», είπε ο συνήγορος του Λαγού συγκρίνοντας τις στιχομυθίες Λαγού με Πατέλη «θα φάνε τα κομμούνια πέσιμο» και «τους μακελέψαμε», με τον λόγο του Ευαγγελίου.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής (Σαπουντζάκης): Γνωρίζετε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει τάγμα εφόδου;
Μάρτυρας (Ζύμαρης): Μόνο τη Χρυσή Αυγή, που τη βία των ταγμάτων εφόδου τη βίωσα και ο ίδιος.
Συνήγορος: Σε τι προσιδιάζει το να έχει κάποιος τάγμα εφόδου;
Μάρτυρας: Τα τάγματα εφόδου μοιάζουν με εκπαιδευμένη στρατιωτική οργάνωση. Με κόμμα δημοκρατικό, όπως το γνωρίζω, δεν προσιδιάζει. Τα κόμματα πρέπει να πείθουν δημοκρατικά με τον διάλογο.
(...)
Σ: Είπατε ότι αυτοί που σας επιτέθηκαν ήταν 50 χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Όμως δεν ξέρετε ποιοι κρατούσαν στειλιάρια και ποιοι όχι. Ανάμεσά τους ήταν κανένας που βρέθηκε εκεί τυχαία;
Μ: Αυτό που ήμουν σε θέση να το καταλάβω ήταν ότι ήταν συγκροτημένοι σε ομάδα και είχαν κοινούς σκοπούς. Δεν τους είδα όλους να κρατάνε όπλα, αλλά είχαν έρθει όλοι να μας επιτεθούν.
Σ: Τι σας είπαν συγκεκριμένα;
Μ: Θα πεθάνετε, θα πεθάνετε από το λιμάνι. Λακέδες του ΚΚΕ θα πεθάνετε.... Τις μάνες σας...
Σ: Τι εννοούσαν «θα πεθάνετε;»
Ζ: Θέλανε τη βιολογική μας εξόντωση. Αυτό προκύπτει από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων. Εμένα συγκεκριμένα αν δεν έβαζα το χέρι μου μπροστά θα με είχαν σκοτώσει. Και όλα τα υπόλοιπα το αποδεικνύουν. Είχαν όπλα, ήταν παρατεταγμένοι, το χτύπημα ήταν ακαριαίο. Συστηθήκανε.
(...)
Σαπουντζάκης: Αναφέρατε τη fuhrerprinzip, την αρχή του αρχηγού. Γιατί το αναφέρετε;
Μάρτυρας: Το έχω δει και σε μηνύματα του Πατέλη ότι «δε γίνεται τίποτα χωρίς να πάρουν την έγκριση του αρχηγού». Και σε συνομιλία του Αποστολόπουλου με φίλη του. «έτσι είναι η ιεραρχία. Εσύ το λες στον Γιάννη. Ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ok o Μεγάλος, πας». Έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα τώρα, πάλι στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με πρωτοσέλιδο, όπου πρώην περιφερειακό στέλεχος της Χ.Α. δυτικής Ελλάδας, ο Ρήγας, λέει ότι «πάντα εκτελούμε τις εντολές του αρχηγού». Τώρα είναι διαγραμμένος, αλλά όταν επικαλείται τα περιστατικά ήταν ενεργό μέλος.
(...)
Συνήγορος ( Ελ. Ζαφειρίου): Είπατε ότι τα τάγματα εφόδου ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Τα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές από πού πηγάζουν;
Μάρτυρας: Κάνουν εγκλήματα γιατί είναι ναζί. Η ιδεολογία τους οπλίζει το χέρι τους. Στον κόσμο τους δεν χωράνε όλοι. Δεν χωράνε ούτε κομμουνιστές ούτε μετανάστες ούτε άτομα με αναπηρία.
(....)
Συνήγορος: Είπατε ότι δεν τους χωράει όλους. Ποιους χωράει δηλαδή;
Μάρτυρας: Μόνο την Αρία Φυλή χωράει.
Σ: Και με ποιον τρόπο επιβάλλεται αυτή η ιδεολογία γνωρίζετε;
Μ: Γνωρίζω πώς επιβάλλεται από το εθνικοσοσιαλιστικό ναζιστικό κόμμα, που αιματοκύλησε τον κόσμο όλο για την κυριαρχία της Αρίας Φυλής. Το ότι «δεν χωράνε όλοι» σημαίνει ξεκαθάρισμα. Το ξεκαθάρισμα γίνεται με εγκλήματα.
Συνήγορος (Τζέλλης – πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύσσα): Μιλήσατε για τις συνομιλίες του Λαγού πριν από το χτύπημα σε σας. Γνωρίζετε αν υπήρξαν συνομιλίες βουλευτή ή βουλευτών της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία το Παύλου Φύσσα, με στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικα;
Μάρτυρας: Γνωρίζω ότι υπήρχε τηλεφωνική κλήση Πατέλη προς τον Λαγό πριν από τη δολοφονία του Παύλου. Ξέρω ότι μετά τη δολοφονία έφυγε μήνυμα από την τοπική της Νίκαιας που λέει «όλοι εδώ τώρα». Ξέρω ότι η δολοφονία του Φύσσα έγινε 12.03 και ότι μετά τη δολοφονία υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του Λαγού με τον Μιχαλολιάκο.
Τζέλλης: Γνωρίζετε αν ανέλαβε κάποιος την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;
Μάρτυρας: Ναι, γνωρίζω ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Μιχαλολιάκος. Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.


Η τελευταία ερώτηση του συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα προκάλεσε ιδιαίτερο εκνευρισμό στους συνηγόρους των χρυσαυγιτών, και ιδιαίτερα στον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό του «Αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου.
Πηγη:Efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.