25.11.16

Τουρκία: Στη φυλακή οι Grup Yorum

Οι Grup Yorum γράφουν πολιτικά τραγούδια. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα τουρκικής και κουρδικής folk μουσικής. Η πορεία τους, από το 1987, οπότε και παρουσιάστηκαν στην τουρκική μουσική σκηνή, είναι ταραχώδης, καθώς αρκετά από τα μέλη του σχήματος έχουν κατά καιρούς συλληφθεί και βασανιστεί.

Οι Grup Yorum παραμένουν δημοφιλείς στην πατρίδα τους και η μουσική τους έχει περάσει τα σύνορα της χώρας, αφού έχουν δώσει συναυλίες σε Γερμανία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Βρετανία, Ελλάδα, Συρία.

Το γκρουπ, που δημιούργησαν τέσσερις φίλοι που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, εκδίδει και ένα πολιτιστικό περιοδικό, το Τavir.

Παρότι επισήμως, δεν πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα ή πολιτική παράταξη, εντούτοις είναι γνωστό ότι, οι φανς του έχουν αριστερό προσανατολισμό.

Στις 21 Οκτωβρίου η αστυνομία επιτέθηκε στον χώρο -ένα κέντρο πολιτιστικό- όπου έπαιζαν. Έσπασε τα όργανά τους και το συγκρότημα απάντησε με ένα βίντεο στο οποίο ερμήνευαν παίζοντας με τα κατεστραμμένα μουσικά όργανα....

Όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι προφυλακισμένα.Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.