15.11.16

Δέκα λόγοι γιατί θα πάω στην πορεία εναντίον του Ομπάμα

Του Άρη Χατζηστεφάνου (από το info-war.gr)

1) Γιατί η ελληνική κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με προκλητικό τρόπο υποστηρίζοντας ότι ο Ομπάμα θα συμβάλλει στη μείωση του χρέους. Οι ΗΠΑ μπορούν εκ του ασφαλούς να υπόσχονται ό,τι θέλουν από τη στιγμή που το ελληνικό χρέος, μέσω των μνημονίων κατέληξε να αφορά κυρίως την ΕΚΤ, ευρωπαϊκούς διακρατικούς μηχανισμούς και τράπεζες. Το ΔΝΤ, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, δεν θα κουρέψει ποτέ το χρέος βάσει των ειδικών όρων που έχουν συμφωνηθεί.
Αν η Ελλάδα ήθελε να επωφεληθεί από τις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-ΕΕ (όπως εκφράστηκαν με τις συγκρούσεις για την VW, την Apple, τα Panama Papers) θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την ευρωζώνη ώστε να αποδεσμευτεί από τις αποφάσεις της ΕΚΤ και του Βερολίνου και να ανακτήσει το έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής.

2) Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα ανέθεσε σε έναν στρατιωτικό, τον Νίκο Τόσκα, να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων στην Αθήνα και να θυροκολλήσει την απόφαση στα γραφεία αριστερών οργανώσεων και κομμάτων. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη και οι δημοσιογράφοι του, έγιναν μια νέα Σώτη Τριανταφύλλου που απορεί γιατί ο κόσμος διαδηλώνει εναντίον των ΗΠΑ ενώ εξυβρίζει όσους ασκούν κριτική στην μοναδική στρατιωτική υπερδύναμη.

3) Γιατί ο Ομπάμα πραγματοποίησε περισσότερους πολέμους ακόμη και από τον Τζορτζ Μπους βομβαρδίζοντας περιοχές στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σενεγάλη, τη Λιβύη και τη Συρία. Αθροιστικά, στην οκταετία του, ξόδεψε 816 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον Μπους για να διατηρεί μονάδες ειδικών επιχειρήσεων σε 133 χώρες – δηλαδή στο 70% του πλανήτη. Παράλληλα τελειοποίησε τις μεθόδους εξόντωσης αμάχων με drones επιτρέποντας σε πιλότους που ζουν στις ΗΠΑ να αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες στο Αφγανιστάν. Κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα και ενορχήστρωσε την ανατροπή της κυβέρνησης στην Ουκρανία.

4) Γιατί επανέφερε την πολιτική ενίσχυσης τζιχαντιστών, που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 80, ενισχύοντας την τρομοκρατία όχι μόνο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης. Τα χρήματα που προσέφερε μαζί με τη Γαλλία σε εξτρεμιστές στη Λιβύη δημιούργησαν ομάδες ενόπλων (οι οποίες τελικά συνενώθηκαν στον ISIS) που σπέρνουν το θάνατο από το Μάλι μέχρι τη Συρία και το Ιράκ.

5) Γιατί συνέχισε να ενισχύει οικονομικά το Ισραήλ που πραγματοποιεί μια αργή γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, που σύμφωνα με αποκαλύψεις Αμερικανών διπλωματών στα Wikileaks χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και εισβάλλει ή βομβαρδίζει γειτονικές χώρες όπως το Μπαχρέιν και η Υεμένη.

6) Γιατί διατήρησε ανοιχτό το κολαστήριο του Γκουαντάναμο παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

7) Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος πίσω από τη βιτρίνα των λεγόμενων identity politics(πολιτική της ταυτότητας) που αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεψε στην αστυνομία να σκοτώσει περισσότερους μαύρους πολίτες ενώ διατήρησε τον μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων, σε απόλυτους αριθμούς, ακόμη και σε σχέση με την Κίνα και την Ινδία. Σήμερα ζει μέσα σε κάποιο κελί ένας στους 14 μαύρους ενώ μόνο ένας στους 106 λευκούς – ακόμη και σε περιοχές που η εγκληματικότητα λευκών και μαύρων κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά. Σε απόλυτα μεγέθη ο αριθμός των μαύρων που βρίσκονται σήμερα στη φυλακή και σε καθεστώς επιτήρησης ξεπερνά τον αριθμό των σκλάβων του 1850 ενώ ο αριθμός όσων έχουν χάσει το δικαίωμα ψήφου είναι μεγαλύτερος από αυτόν όσων δεν μπορούσαν να ψηφίσουν το 1870

8) Γιατί έκανε την μεγαλύτερη πρόβα τζενεράλε ενός πραξικοπήματος μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη, όπου απαγόρευσε ολοκληρωτικά την κυκλοφορία πολιτών και ανέπτυξε δυνάμεις του στρατού στους δρόμους και μαχητικά ελικόπτερα στον ουρανό. Γιατί με τα ίδια μέσα προσήγαγε και συνέλαβε δημοσιογράφους και ντοκιμαντερίστες που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις για τον αγωγό στην Ντακότα.


9) Γιατί συνεργάστηκε με την Wall Street ακόμη πιο στενά απ ότι ο Μπους. Προσέφερε πρωτοφανή ασυλία σε οικονομικά εγκλήματα πολυεθνικών προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος από τους φορολογούμενους προς το 0,1% του πληθυσμού αλλά και πολύ μεγαλύτερη αστάθεια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος από αυτή που επικρατούσε πριν από την κρίση του 2007-08.

10) Γιατί διεύρυνε το δίκτυο παρακολουθήσεων όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη ενώ επιχείρησε να συνθλίψει ανθρώπους όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ και ο Σνόουντεν, που αποκάλυψαν αυτό το δίκτυο αλλά και τα εγκλήματα του αμερικανικού στρατού και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.