9.11.16

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και πολιτών στη Σάμο

Δύο άτομα, ένας Σαμιώτης και ένας μετανάστης, μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Σάμου με κακώσεις στο κεφάλι μετά από συμπλοκή ομάδας μεταναστών με ομάδα Σαμίων στο χώρο πλησίον του Δημοτικού Κήπου της Σάμου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άτομα που κινήθηκαν πάνω σε μηχανάκια, φορώντας κράνη και κρατώντας αυτοσχέδιους ξύλινους λοστούς, ενώ άλλοι λένε πως η συμπλοκή ξεκίνησε από κάποιους μετανάστες, που έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, είχαν ως «ορμητήριο» το χώρο του δημοτικού κήπου.
Αυτή η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να ξεκινήσουν επεισόδια και στο Ηot Spot με πετροπόλεμο από μία ομάδας προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν με τον τρόπο αυτό για την «απρόκλητη» όπως δήλωναν επίθεση εναντίον ομοεθνών τους.
Μετά από παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής αποκαταστάθηκε η ηρεμία και συλλέχθηκαν από τους μετανάστες και πρόσφυγες οι πέτρες που είχαν ριφθεί επί του οδοστρώματος του περιφερειακού δρόμου, κάτω ακριβώς από το hot spot Σάμου.
Σημειώνεται πως ο αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στο Χώρο Ταυτοποίησης ξεπερνά πλέον τα 2.500 άτομα, ενώ η δυναμικότητά του είναι μόλις και μετά βίας τα 700 περίπου.
Οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου βραδυπορούν ενώ το «στοίβαγμα» των ανθρώπων αυτών με τις εθνικές, θρησκευτικές και φυλετικές διαφορές επί 5 και πλέον μήνες, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες συνύπαρξης.
Από την άλλη, έχει διαμορφωθεί και συνδαυλίζεται έντεχνα ένα κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ακούγονται και κάποιες ακραιφνείς φωνές που προτρέπουν «να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.