28.11.16

Δικαίωση για τον Ουαλίντ

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, και τους 4 κατηγορούμενους για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκιση 13 ετών κατά συγχώνευση, στο πρώην αφεντικό του Ουάλιντ και ιδιοκτήτη φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, 5 ετών με αναστολή στον γιο του, Σταμάτη Σγούρδα, 10 ετών στον Γιώργο Ζαχαριάδη, και 9 ετών στον Φρέντερικ Ζότο (οι δύο  τελευταίοι ήταν συνεργοί του Γ. Σγούρδα). 

Το δικαστήριο έκρινε όλους τους κατηγορούμενους ως ενόχους για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας. Στον Γ. Σγούρδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - αντίθετα, στον γιο του, Σταμάτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Μετά την απόφαση, οι Ζαχαριάδης και Ζότο οδηγήθηκαν στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται ο Γ. Σγούρδας από το καλοκαίρι του 2015.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που είχε καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξης τον Γιώργο Σγούρδα, σε 5 χρόνια με αναστολή τον γιο του, Σταμάτη, και σε 10 χρόνια τους συνεργούς του Γ. Σγούρδα, Ζαχαριάδη και Ζότο, οι οποίοι δεν είχαν φυλακίστηκαν λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης.
Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου ο Ουαλίντ, ο οποίος στη συνέχεια πνίγηκε από τα φιλιά και τις αγκαλιές φίλων και αλληλέγγυων. 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.