29.11.16

«Τελεσίγραφο» στους Ινδιάνους στην Βόρεια Ντακότα. Aνάγκη διεθνούς αλληλεγγύης!

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα διέταξε την εκκένωση του καταυλισμού Standing Rock που έχουν στήσει Ινδιάνοι της φυλής Σίου και αλληλέγγυοι για να αποτρέψουν το σχέδιο να περάσει από εκεί αγωγός πετρελαίου. Η διορία να εκκενώσουν τον καταυλισμό είναι μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, ειδάλλως θα παρέμβει εναντίον τους ο στρατός!
Οι Ινδιάνοι που απειλούνται με εκτοπισμό από τη γη τους και υποστηρίζουν ότι ο αγωγός θα καταστρέψει το περιβάλλον, δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν.



Αυτοί που δεν θα δεχτούν να αποχωρήσουν απειλούνται με διώξεις, όπως ανέφερε επιστολή που εστάλη από τις αρχές στους τοπικούς αρχηγούς τους.

Όλη την περασμένη εβδομάδα ο στρατός των ΗΠΑ έκανε γνωστό στους Ινδιάνους και τους αλληλέγγυους ότι «θέλουν να βρεθεί μια ειρηνική λύση και ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν βία», αλλά θα πρέπει να έχουν εκκενώσει τον καταυλισμό τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τουλάχιστον 72 χιλιόμετρα μακριά από το Standing Rock.



Αυτή τη στιγμή σε καταυλισμό διαμαρτυρίας που έχει στηθεί βρίσκονται 5.000 άτομα. Υποστηρίζουν ότι ο αγωγός θα τους εκτοπίσει, θα καταστρέψει το νερό που πίνουν και ιερά εδάφη τους.



Το έργο του αγωγού Dakota Access Pipeline (DAP) θα στοιχίσει 3,8 δισ. δολάρια και το έχει αναλάβει η εταιρεία Energy Transfer Partners LP. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο αγωγός θα μεταφέρει φτηνότερα και με ασφάλεια το πετρέλαιο από τη Βόρεια Ντακότα στο Ιλλινόι και από εκεί στα διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικού.


Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.