6.11.16

Οι ...ομοφυλόφιλοι φταίνε για τους σεισμούς στην Ιταλία

Στη δήλωση ότι οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία είναι «θεία τιμωρία» για τους πολιτικούς γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου προχώρησε ένας ιταλός ιερέας, αναγκάζοντας το Βατικανό να πάρει αποστάσεις.
Ο πατέρας Τζιοβάνι Καβαλκόλι, θεολόγος γνωστός στην ιταλία για τις ακραίες απόψεις του, προέβη στο παραπάνω σχόλιο στις 30 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που συγκλόνισε εκ νέου την κεντρική Ιταλία και λίγους μόνο μήνες μετά τις σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων πολιτών.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή το βράδυ, αποκάλεσε τις σεισμικές δονήσεις «θεία τιμωρία» για «την προσβολή στην οικογένεια και την αξιοπρέπεια, των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και των συμφώνων συμβίωσης».
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Maria έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις απόψεις του ιερέα ενώ και το Βατικανό σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η ιδέα του εκδικητή θεού είναι «μια παγανιστική άποψη» που προέρχεται από την «προ-χριστιανική εποχή».
Παρά τις αντιδράσεις, ο Καβαλκόκι αρνήθηκε να ανασκευάσει τη δήλωσή του, επιμένοντας σε άλλη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι σεισμοί πράγματα προέρχονται από «τις αμαρτίες του ανθρώπου» ενώ σύστησε στο Βατικανό να «διαβάσει τις κατηχήσεις του».


Πηγη:Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.