8.11.16

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Από μάρτυρας... κατηγορούμενος ο Πουλικόγιαννης

Με ερωτήσεις όπως «ξέρετε τι σημαίνει ΚΝΑΤ;» και φωτογραφίες του Σωτήρη Πουλικόγιαννη από επεισόδια σε διαδήλωση του 2011, η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να σχετικοποιήσει το δολοφονικό χτύπημα εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, φωνάζοντας «η βία δεν έχει χρώμα».

Οι αιχμές για τα ΚΝΑΤ και η υποβολή φωτογραφίας μαζί με προκήρυξη της ΟΑΚΚΕ προκάλεσαν τις αντιδράσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, που διαμαρτυρήθηκαν ότι οι ερωτήσεις της υπεράσπισης είναι εκτός θέματος.

«Καλά, το ΠΑΜΕ είναι κατηγορούμενοι;» ήταν η παρατήρηση της προέδρου της έδραςπρος την υπεράσπιση, που απηύθηνε έκκληση προς τις δύο πλευρές να μην οξύνουν τις καταστάσεις.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του «αρχηγού» αδελφού του Νίκου Μιχαλολιάκου, άδραξε την ευκαιρία να εμφανίσει τη Χρυσή Αυγή ως θύματα: «Κυρία πρόεδρε, η πλευρά προπηλακίζεται. Δεν υπάρχουν ίσες ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Σε εμάς σπάσανε τα γραφεία...»

Η φωτογραφία που επιδείχθηκε και που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της πολιτικής αγωγής είναι από μαζικότατο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο τον Οκτώβριο του 2011, όταν το ΠΑΜΕ περιφρουρούσε τα μπλοκ του, με την πλάτη γυρισμένη προς τη Βουλή, και δέχτηκε επίθεση από αγανακτισμένους διαδηλωτές, ανάμεσά τους και άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά με μάρμαρα και καδρόνια.

Τότε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, ανάμεσά τους και ο Πουλικόγιαννης, συνεπλάκη με τους κουκουλοφόρους σε μια σύγκρουση που παρουσιάστηκε ως «ενδοκινηματική»και δίχασε τον χώρο της Αριστεράς και των κινημάτων.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αφορά το σημερινό δικαστήριο. Αφορά άλλο δικαστήριο πιθανόν. Τότε δεχτήκαμε επίθεση από κουκουλοφόρους. Παρόμοια θα έλεγε κανείς. Δεν αναγνωρίσαμε κανέναν», ήταν η απάντηση του Πουλικόγιαννη στην ερώτηση για τα επεισόδια του 2011.

«Δεν υπάρχει κανένας κατηγορούμενος από την πράξη αυτή», συμπλήρωσε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής.

Πρόεδρος: Πείτε μας αν αναγνωρίζετε τους εικονιζόμενους.

Πουλικόγιαννης: Η θέση του δικηγόρου μου είναι να μη συζητάμε για ζητήματα άσχετα με τη δίκη. Επειδή είναι επί του προσωπικού, όμως, να πω δυο λόγια αλλά να δείξω και εγώ φωτογραφίες αν θέλετε επί του συγκεκριμένου. Έχουν απομονώσει φωτογραφίες από ένα βίντεο..

Ακολούθησε οχλαγωγία από τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής που ούρλιαζαν και χτυπούσαν τα χέρια τους στα έδρανα και η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά τη δίκη για να αποφορτιστεί η ένταση.

Στην επανέναρξη της δίκης η πρόεδρος ενημέρωσε ότι υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Έγινε ο σχετικός έλεγχος και η δίκη συνεχίζεται. Η πρόεδρος σύστησε και στις δύο πλευρές να αποφεύγονται οι διακοπές στη δίκη ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

Τελικά η πρόεδρος απέρριψε την προσφυγή των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής να ερωτηθεί ο μάρτυρας για τα γεγονότα του 2011 ως άσχετη με τη δίκη.

Στη συνέχεια διαβάστηκε στο δικαστήριο και διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ για τα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου του 2011. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταχωρισθεί στα πρακτικά.







Η δήλωση καταλήγει:

«Η γελοία προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εξισώσει την περιφρούρηση και τη στοιχειώδη άμυνα των χιλιάδων διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με τη βία που η ίδια ασκεί σε εργαζόμενους, πέρα από το ότι φανερώνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει από την αποκάλυψη των εγκλημάτων της, φανερώνει επίσης και την προσπάθειά της να υιοθετήσει την επίθεση κατά της διαδήλωσης και τις λίγες δεκάδες εκείνων που επιτέθηκαν με τον πιο άνανδρο τρόπο.

»Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ακόμα μια εκδήλωση του βαθέως ναζιστικού - φασιστικού μίσους που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή για τους ανθρώπους που αγωνίζονται και ειδικά για το οργανωμένο κίνημα και το ΠΑΜΕ.

»Πρόκειται για ακόμη μία μαύρη σελίδα στο στυγνό και εγκληματικό αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο που εδώ και δεκαετίες γράφει ο φασισμός – ναζισμός»

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.