1.11.16

Η Χρυσή Αυγή προκαλεί! Επίθεση σε αντιφασίστες μέσα στο Εφετείο με τη συνδρομή της αστυνομίας

Η Χρυσή Αυγή επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση στη δίκη, σε συνεργασία με την αστυνομία, ειδικά αυτές τις μέρες που εξετάζεται η επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και υπάρχει έντονη αντιφασιστική κινητοποίηση.

Η κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη στη χθεσινή διαδικασία της δίκης, φαίνεται ότι δημιούργησε ανησυχία στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, καθώς πέρα από το ότι επιβεβαίωσε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, έθεσε στο επίκεντρο και ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο εξηγεί με σαφήνεια τον στόχο της εγκληματικής δράσης αυτής της οργάνωσης: τη διασύνδεσή τους με το κεφάλαιο και την εξυπηρέτηση –με όποιο κόστος και…πληρωμή- των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτηριστικό είναι ότι καταγγέλθηκε η οικονομική συμφωνία εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με την ηγεσία της Χ.Α. (αναφέρθηκαν μάλιστα και ονόματα), για να βγει από τη μέση η συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και να πέσουν τα μεροκάματα.

Το πρωί έγινε συγκέντρωση από την ΟΡΜΑ, το ΠΑΜΕ και μέλη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων έξω από το Εφετείο. Στις 9.40 η συγκέντρωση διαλύθηκε και κάποιος κόσμος προχώρησε προς το Εφετείο για να παρακολουθήσει τη δίκη. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν μπει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου από τα ξημερώματα, με τη συνδρομή της αστυνομίας, επειδή φοβήθηκαν μήπως μείνουν εκτός λόγω των γεγονότων της προηγούμενης ημέρας.

Παράλληλα, εκείνη την ώρα περίπου (9.40), ξεκίνησε η 98η δικάσιμος, με τη συνέχιση της κατάθεσης του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. Σε όλη τη διάρκεια υπήρχε ένταση που δημιουργούσε το κοινό της ΧΑ και οι συνήγοροι υπεράσπισης. Τελικά το κοινό της φασιστικής οργάνωσης σηκώθηκε από τις θέσεις του και αποχώρησε από την αίθουσα με φωνές, οπότε και η έδρα έδωσε διακοπή. Φωνές υπήρξαν και από τον αξιωματικό της αστυνομίας που βρισκόταν στην αίθουσα.

Τι ήταν αυτό που πυροδότησε τις φωνές; οι εξής απαντήσεις.

Θεο: Στην υπόθεση Φύσσα συνέλαβαν κάποιον. Σε εσάς;
Που: Είχα σχέσεις με την οικογένεια Φύσσα, ο πατέρας είναι συνάδελφος. Ο Ρουπακιάς μέσα στο περιπολικό είπε ότι είμαι δικός σας και κάπνιζε τσιγάρο.
Θεο: Τι δήλωσε η ΧΑ για το περιστατικό;
Που: ότι είναι προβοκάτσια. Το είχε πάρει το θέμα πάνω του ο Κασιδιάρης, ότι είναι συκοφαντίες επειδή θέλει η ΧΑ να φτιάξει σωματείο εκεί.
Θεο: Από που προκύπτει σχέση και γνώση του Λαγού με την επίθεση; Μιλήσατε για κάποια μηνύματα πριν την επίθεση;
Που: Πριν την επίθεση, 12.49 μήνυμα, στις εφημερίδες το έχει, προς τον Πατέλη…

Εκείνη την ώρα, αντιφασίστες και αντιφασίστριες έμπαιναν στον προαύλιο χώρο στο Εφετείο, όπου και δέχτηκαν από δεκάδες φασίστες που είχαν στήσει ενέδρα, μαζί με διμοιρίες, όπως καταγγέλλεται. Οι επιτιθέμενοι αποκρούστηκαν και παρέμειναν μέσα στο χώρο του Εφετείου «απαιτώντας τη σύλληψη των τραμπούκων»…

Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν τος αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, ενώ επέτρεπαν στους χρυσαυγίτες να κρατάνε κλειστή την είσοδο του κοινού.

Ο κόσμος προσπάθησε να μπει από άλλη είσοδο και αφού περιπλανήθηκαν λίγο στο χώρο του Εφετείου, υπό την απειλή των φασιστών, η αστυνομία άνοιξε άλλη είσοδο, ώστε να μπουν οι άνθρωποι στην αίθουσα από διαφορετική πλευρά από αυτή των φασιστών. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της άλλης εισόδου είναι διαρκές αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος, έτσι ώστε να μην μπαίνουν οι αντιφασίστες/-ριες μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα φάνηκε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Η δίκη ξανάρχισε και η κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη συνεχίζεται, ο οποίος επιβεβαιώνει τις συνομιλίες των φασιστών που έχουν δημοσιοποιηθεί. Ο δικηγόρος της Χ.Α. μάταια διακόπτει ζητώντας να μην σχολιάζονται δημοσιεύματα.

Από toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.