1.11.16

Περισσότερα από 1.000 παιδιά παραμένουν στη "ζούγκλα" του Καλαί

Φιλανθρωπικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι περισσότερα από 1.000 παιδιά παραμένουν σε κοντέινερ στην κατεδαφισμένη «ζούγκλα» του Καλαί, ενώ ανεπαρκείς είναι οι προμήθειες σε τρόφιμα και νερό. Εθελοντές καταγγέλλουν ότι «αγχωμένα και μπερδεμένα» παιδιά πρόσφυγες παραμένουν στο Καλαί χωρίς πληροφορίες για το μέλλον τους.


«Τα παιδιά δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και οι εθελοντές δεν γνωρίζουν τι να τους πουν, καθώς ούτε οι ίδιοι επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα κοντέινερ» καταγγέλλει η Τζόσι Νιούτον της οργάνωσης HelpRefugees.

«Ελάχιστοι ενήλικες φαίνεται πως παραμένουν στον καταυλισμό που βρίσκονται στα κοντέινερ και είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον μεγάλο αριθμό ανηλίκων. Τα παιδιά είναι απίστευτα αγχωμένα και μπερδεμένα» σημειώνει η ίδια.

Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται και περίπου 30 ασυνόδευτες έφηβες, με τη νεότερη να είναι 12 ετών.

Η οργάνωση Refugee Community Kitchen -η φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει τροφή στα παιδιά- αναφέρει: «Δεν υπάρχουν επίσημες υπηρεσίες ή φιλανθρωπικές οργανώσεις ή κυβερνητικοί παράγοντες εδώ. Μόνο ισχυρή αστυνομική παρουσία. Σήμερα οι ομάδες μας τελείωσαν δουλειά στις 22:00 το βράδυ, έπειτα από 15 ώρες στη διάρκεια των οποίων προσπαθούσαμε να σερβίρουμε φαγητό και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχουμε απάντηση».

Η οργάνωση σημειώνει ότι τα παιδιά τους ρωτούν πότε θα έρθουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στη Βρετανία, πώς θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους, ρωτούν τους εθελοντές αν έχουν να τους δώσουν παπούτσια ή κουβέρτες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει αρνηθεί να απαντήσει στο ερώτημα πόσα παιδιά σκοπεύει να υποδεχθεί στο έδαφός της η χώρα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Φρανσουά Ολάντ που την καλούσε να σκεφτεί το «ηθικό καθήκον» της.


Aπό in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.