3.10.16

Eπίθεση 15 ακροδεξιών στο Ρέθυμνο στέλνει στο νοσοκομείο 1 αντιφασίστα

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με σοβαρά τραύματα διακομίστηκε ένας 23χρονος τα ξημερώματα της Δευτέρας ύστερα από επίθεση περίπου 15 ατόμων στην πλατεία Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης.

Εικάζεται πως η επίθεση έγινε από ομάδα ακροδεξιών και συνδέεται με τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας μπροστά στο δημαρχείο του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 23χρονος υπεβλήθη σε πολλά ράμματα ενώ έχει σε πολλά σημεία εκδορές και μώλωπες. Ακόμη ένα άτομο τραυματίστηκε χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Στο Ρέθυμνο επικρατεί τεταμένο κλίμα μετά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης όταν ομάδα ακροδεξιών συγκεντρώθηκε μπροστά στο Ρέθυμνο για να μπλοκάρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, στη βάση σχετικής απόφασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού.
Ακολούθησαν συγκρούσεις με ομάδα αντιφασιστών, με την αστυνομία να κρατά εμφανώς μεροληπτική στάση επιτιθέμενη στην ομάδα που υπεράσπιζε την έλευση προσφύγων στο νησί. Αργότερα πάντως, μετά τα επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε και σε δύο συλλήψεις από τον χώρο των ακροδεξιών.  
Για το νεότερο περιστατικό διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία ενώ οι δράστες, που φορούσαν κράνη, τράπηκαν σε φυγή προς τις περιοχές της Καλλιθέας και Περιβολίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες στην επίθεση έχει αναγνωριστεί από όσους βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ώρα.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.