21.10.16

Δήμαρχος Θήβας: «Κλείνει το μάτι» στο φασιστικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής

Δελτίου τύπου που μας έστειλε η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και η Σφήνα για την άρνηση του δημάρχου Θήβας έστω και να θέσει στην ημερήσια διάταξη του δημ.συμβουλίου προς συζήτηση το ψήφισμα κατά της παρουσίας Χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη. 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, τέθηκε ως εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα για την υιοθέτηση ψηφίσματος για τον αποκλεισμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής από τις εκδηλώσεις του εορτασμού του αντιφασιστικού ΌΧΙ!

Το ψήφισμα προτάθηκε από την Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και τη συλλογικότητα της Σφήνας, ενώ υιοθετήθηκε από τους Δημ. Συμβούλους της μειοψηφίας κ.κ. Σκούμα και Κόρδατζη.

Ο Δήμαρχος κος Νικολάου – παρέα με τον «νομικό» κ. Κοκοντίνη ως πρόεδρο ΔΣ αντέδρασαν ακόμη και στην συζήτηση του θέματος στο ΔΣ, πολλώ δε μάλλον στην υιοθέτησή του. Οι λόγοι που προβλήθηκαν, ήταν το λιγότερο προσβλητικοί για τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας:

Α)Eπίκληση ενός αόρατου «ΦΕΚ» το οποίο δήθεν επιβάλλει την πρόσκληση όλων των εκλεγμένων βουλευτών.

Β) Προβολή του νομικού «δήθεν κινδύνου» που διατρέχει η Δημοτική Αρχή σε περίπτωση ΜΗ πρόσκλησης των φασιστοειδών της Χ.Α.

Γ) Το χυδαιότερο των επιχειρημάτων (εκφράστηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο) ήταν ότι η Χ.Α. αφού δημιούργησε πέρυσι «φασαρίες» δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσει και φέτος….

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να απορριφθεί ακόμη και η συζήτηση του θέματος. Ας είναι «μακάριοι» οι 12 εκ των συμβούλων της συμπολίτευσης ….καθώς και όσοι επέλεξαν την απόδραση από την ψηφοφορία…. Ξέρουν αυτοί…

Εμείς έχουμε να τους αντιτάξουμε τα παρακάτω :

 Το μόνο «ΦΕΚ» που υπάρχει είναι το 1488Β΄/2006 το οποίο αναφέρεται στην «σειρά προβαδίσματος των επίσημα προσκεκλημένων….» και σε καμία περίπτωση σε υποχρέωση πρόσκλησης οιουδήποτε…

 Εάν υπάρχει άλλη απόφαση ή νόμος με διαφορετικό περιεχόμενο, ας την ζητήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τον Δήμαρχο και τον –νομικό;- πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου…..

Η δική μας θέση – εκτίμηση είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί στο παρελθόν: H σημερινή Δημοτική Αρχή «κλείνει το μάτι» στο φασιστικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής , από μικροπολιτικό και μόνο όφελος.

Άραγε τι άλλο επιθυμούν; Ένα θύμα όπως ο Φύσσας στη Θήβα για να ευαισθητοποιηθούν; Δεν τους αρκεί η περυσινή επίθεση στον Σπ. Πρεβεζάνο στην αντίστοιχη επέτειο; Θα έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εάν δεν υπάρξουν νεκροί; Είναι αρκετό τίμημα η διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου στην ελληνική κοινωνία με αντίτιμο μερικές «αιματοβαμμένες ψήφους»;

Καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες να απομονώσουν τους εχθρούς της ελευθερίας, τα μιάσματα του Μιχαλολιάκου, τους υμνητές του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών…

Να μην τους επιτρέψουμε να βρωμίσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό του αντιφασιστικού όχι του λαού μας.

Εμείς ΔΕΝ Θα το επιτρέψουμε. ΕΣΥ;

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ …ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΣΦΗΝΑ 20/10 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.