8.10.16

Ανακοινωση Παιδικού Στεκιού Πετρούπολης για τον Φασισμό στα Σχολεία


ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ
Σε κάποια γωνιά της πατρίδας μας υπήρξαν γονείς που απαγόρευσαν σε μικρά παιδιά να μπουν στο σχολείο

Τόλμησαν μάλιστα να αποτυπώσουν σε μια “Ανακοίνωση-προειδοποίηση” αυτή την απαγόρευση…
Για να καταγραφούν ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτού του Τόπου…
Του τόπου που δέχτηκε εκατομμύρια πρόσφυγες εδώ και χιλιετίες, όντας πέρασμα φυλών, λαών, ανθρώπων που αναζητούσαν το καλύτερο. Άλλοι το βρήκαν εδώ, άλλοι συνέχισαν για άλλα μέρη.
Του τόπου που δέχτηκε, με πόνο και θυμό, μα τα κατάφερε εν τέλει, εκατομμύρια κυνηγημένους από τη Μικρασία. Ξένους τους λέγαμε στην αρχή, μα ήταν αδέλφια μας, γίνηκαν αδέλφια μας.
Του τόπου που πριν 1-2 γενιές μόλις, αποχαιρετούσε τα παιδιά του που φεύγαν σε καραβιές για τις Αυστραλίες, για τις Αμερικές, με τρένα χωρίς γυρισμό για την Γερμανία…
Οι γονείς αυτοί, που έκλεισαν την πόρτα του σχολείου σε μικρά παιδιά, δεν ξέρουν την ιστορία του τόπου μας. Και όποιος δεν γνωρίζει, είναι επικίνδυνος. Οφείλουμε οι υπόλοιποι να απομονώσουμε και να εκμηδενίσουμε την άγνοια. Την άγνοια που οδηγεί στον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Που οδηγεί στον φασισμό. Όπως έγινε -όχι τόσο- παλιά, -όχι τόσο- μακριά…
Από τη δική μας μικρή ανθρωπογωνιά, από την Πετρούπολη, από τα δικά μας θρανία, από τα δικά μας σχολεία, φωνάζουμε ήρεμα …για να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά:
Τα σχολεία μας είναι γεμάτα αγάπη, τα σχολεία μας είναι γεμάτα παιδιά, διαφορετικά αλλά όμορφα.
Γεμάτα ελπίδα και ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από πατρίδα, φυλή, θρησκεία, αντιλήψεις, χαρακτήρα, και άλλες “ιδιαιτερότητες”.
Στα σχολεία μας μαθαίνουμε να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας “χωρίζουν”.
Μοιραζόμαστε όλα τα παιδιά τη γνώση, την ελπίδα, το κοινό μας αύριο…Και αγωνιζόμαστε για να είναι αυτό καλύτερο για όλα τα παιδιά του κόσμου.
Στα σχολεία μας οι πόρτες άνοιξαν για όλα τα παιδιά.
Και έκλεισαν μια για πάντα στον ΦΑΣΙΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.