24.10.16

Αυξάνονται οι εμπρηστικές επιθέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Σουηδία

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σιγκτούνα, κοντά στη Στοκχόλμη, κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της Πέμπτης, καθώς όπως εκτιμάται έγινε στόχος εμπρηστών, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία. Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο μέσα σε μια εβδομάδα στην περιοχή της πρωτεύουσας της Σουηδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματίες.

Πιο συγκεκριμένα, το προσωπικό του κέντρου ειδοποίησε την αστυνομία λίγο πριν από τις 02:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας), όταν άκουσε θορύβους και είδε φώτα έξω από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης, Σελ Λίντγκρεν.
Αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση. «Δεν πιάνουν φωτιές έξω (από ένα κτίριο) αναίτια», σημείωσε.
Στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων βρίσκονταν δύο μέλη του προσωπικού και εννέα πρόσφυγες, πάντως κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα τον Λίντγκρεν.
Πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έχουν υποστεί επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Σε ένα από αυτά εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να καταγραφούν τραυματισμοί, αν και τα 37 πρόσωπα που διέμεναν σε αυτό χρειάστηκε να απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με τον Λίντγκρεν, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως τα δύο περιστατικά συνδέονται ή ότι ο κίνδυνος επιθέσεων εναντίον κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έχει αυξηθεί.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2015 στη Σουηδία καταγράφηκε ένα κύμα περίπου 20 εμπρησμών με στόχο κέντρα υποδοχής προσφύγων, ενώ ελάχιστες περιπτώσεις βρέθηκαν οι δράστες.

Από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.