14.10.16

Παραολυμπιονίκες προς Χρυσή Αυγή: Κατεβάστε στις φωτογραφίες μας από το σάιτ σας


Την απόσυρση προσωπικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο, ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση των φωτογραφιών από ένα πολιτικό κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία».

Πρόκειται για φωτογραφικά στιγμιότυπα με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή των Παύλου Μάμαλου, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, Δημήτρ Μπακοχρήστου, Πασχάλη Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη και Γεράσιμου Λιγνού.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους των 6 Παραολυμπιονικών:

Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με κάποιους από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση, εισέπραξε την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα της αναπηρίας με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!

Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.