3.10.16

ΤΣΕ: το δικό μας σύμβολο – προκήρυξη της Αντιφασιστικής Τούμπας

Μαθητική προκήρυξη που μοιράζει η Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, στη νεολαία της περιοχής. Mια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία. 

49 χρόνια μετά την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα από την CIA και ακόμη ο ηρωισμός του μας εμπνέει γιατί ήταν από αυτούς που επαναστάτησαν και έδωσαν την ζωή τους για να αλλάξουν τον κόσμο.
Σήμερα ο Τσε προβάλλεται από το σύστημα αποστειρωμένος από τις ιδέες και τις απόψεις του, μέσω της μόδας με μπλούζες, αφίσες κτλ. Και αυτό γιατί, ό,τι οι καπιταλιστές δεν μπορούν να το πολεμήσουν προσπαθούν να το αφομοιώσουν
Ο ίδιος θα το σιχαινόταν.
Η σημασία και η έλξη των νέων προς το πρόσωπο του ΤΣΕ αντανακλά την έλξη που ο ίδιος είχε πάντα σε αυτούς που αναζητάν ένα τρόπο να αλλάξουν την κοινωνία και τον κόσμο.
Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννημένος στις 14 Ιουνίου 1928 στην Αργεντινή ήθελε να γίνει γιατρός αλλά έμελλε να γίνει το σύμβολο της επανάστασης και της αντίστασης για όλο τον κόσμο.
Όλα ξεκίνησαν ενώ σπουδάζει ιατρική και κάνει το γύρο της Λατινικής Αμερικής με μια μοτοσυκλέτα, αντικρίζοντας την φτώχεια και την καταπίεση των λαών.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία του με τους Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο στο Μεξικό, με τους οποίους συνεργάστηκε για την επανάσταση κατά του δικτάτορα Μπατίστα, στην Κούβα.
Μετά την νίκη της επανάστασης και την άνοδο του Φιντέλ στην ηγεσία της Κούβας, ο ΤΣΕ ανέλαβε την διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και το Υπουργίο Βιομηχανίας.
Το επαναστατικό και διεθνιστικό του στοιχείο όμως δεν τον «αφήνουν» και έτσι το 1965 έφυγε από την Κούβα με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στην Βολιβία, όπου δολοφονήθηκε από την CIA στης 9 Οκτωμβρίου 1967.
Η εικόνα του Τσε, νικώντας τον θάνατο, μας καλεί πάντα να παλέψουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στην αδικία, την καταπίεση την φτώχεια και τον φασισμό.
«Εάν τρέμεις από αγανάκτηση γιά κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου»Τσε Γκεβάρα 
Hasta la victoria siemre comandante
Ελάτε σε επαφή μαζί μας :
Τηλ. 6987000863
Facebook.com/AntifasistikiEpitropoToumpas
[email protected]
  • Η αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας συμμετέχει στο αντιρατσιστικό δίκτυο Antinazi Zone 
Οργάνωσε τους φίλους και τους γνωστούς σου απέναντι στον φασισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.