24.10.16

Πατήσια: μια πολύ καλή αρχή για το στέκι "Π"…

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά το περιμέναμε ότι ο χώρος θα αποδειχτεί μικρός για την εκδήλωσή μας. Όμως η συνεχής και δυνατή βροχή που έπεφτε από το πρωί είχε αρχίσει να δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες.


Διαλύθηκαν γρήγορα όμως καθώς ο κόσμος δεν σταμάτησε να έρχεται και να κάθεται παρότι οι περισσότεροι δεν έβρισκαν καρέκλα να καθίσουν. Υπολογίζουμε ότι πέρασαν πάνω από 140 άτομα.

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση γνωριμίας του στεκιού Π στα Πατήσια ξεκίνησε με τα παιδιά. Παιδιά ελλήνων και μεταναστών. Αυτά έπαιξαν και έδωσαν τον δικό τους τόνο και χρώμα στο δικό τους δωμάτιο στον χώρο.

Μετά άρχισαν να έρχονται οι κάτοικοι της γειτονιάς. Κάποιοι που μας ήξεραν και άλλοι που ήθελαν να δουν «τι παίζει».

Φυσικά ήταν εκεί και όλος ο καλός κόσμος από την αριστερά και τα κινήματα της περιοχής και των γύρω περιοχών(Κυψέλη - Ν.Ιωνία).

Σε όλους -χωρίς καμία εξαίρεση- άρεσε πολύ ο χώρος και το όλο κλίμα της εκδήλωσης. Ήταν ένα δροσερό αεράκι στην γενική κατήφεια της περιόδου που διανύουμε όπως χαρακτηριστικά είπαν κάποιοι.

Η Νατάσσα Μωυσόγλου με την εξαιρετική φωνή της φρόντισε για την μουσική επένδυση της βραδιάς.

Οι σ. στο ψήσιμο φρόντισαν τα σουβλάκια να είναι εξαιρετικά και να εξαφανιστούν μέχρι ενός.

Αρκετοί επίσης άφησαν  τα στοιχεία τους για παραπέρα συμμετοχή στο στέκι καθώς και την απόλυτα αναγκαία οικονομική ενίσχυση για την επιβίωση του χώρου.

Το π έκανε το πρώτο πετυχημένο βήμα του. Θα ακολουθήσουν και άλλα που θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, συζητήσεις, δωρεάν μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες, παιδική απασχόληση, προβολές ταινιών, διανομή ρούχων και τροφίμων σε άπορους κοκ.

Και βέβαια μένει να τελειώσει και ο πάνω όροφος ώστε να γίνουν και τα εγκαίνια ολόκληρου του κτιρίου σύντομα.


Το στέκι είναι ανοικτό κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ. Επίσης τις ημέρες των εκδηλώσεων για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας στο διαδίκτυο. Κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ υπάρχει κινηματογραφική προβολή με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.