7.10.16

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση

Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν έξι εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης προσφύγων του Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή τη διαδικασία στελέχωσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων.

Σε κοινή ανακοίνωση, αναφέρουν πως «η κυβέρνηση εξαιρεί τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την παροχή εκπαίδευσης χωρίς καμία δικαιολογία αγνοώντας τη διαμονή 2.600 προσφύγων σε Κω, Λέρο, Ρόδο και τα άλλα νησιά».
Τονίζουν δε ότι «ενώ διαφαίνεται πλέον ο οριστικός εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές στην Ελλάδα λόγω κλεισίματος των συνόρων και επιβράδυνσης της διαδικασίας επανατοποθέτησης στις χώρες της Ε.Ε., η κυβέρνηση επιλέγει μορφές προσωρινής εκπαίδευσης απομονώνοντας τα παιδιά των προσφύγων από τα υπόλοιπα παιδιά».
Ακόμη, καταδικάζουν το γεγονός ότι μέσα ενημέρωσης «συντονισμένα σπέρνουν ρατσιστικό δηλητήριο εναντίον των κατατρεγμένων προσφύγων κατασκευάζοντας “κινδύνους” και “μαζικές αντιδράσεις”».
Τη διαμαρτυρία υπογράφουν η ομάδα Όασις Ρόδου, η ομάδα Kos Solidarity, το δίκτυο αλληλεγγύης Λέρου, η ομάδα αλληλεγγύης Τήλου, η ομάδα εθελοντών Καστελλορίζου και οι ανεξάρτητοι εθελοντές Χάλκης.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.