2.10.16

Αιχμές Τόσκα για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση του ΑΤ Ομόνοιας

Για «άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών», τη στιγμή που «είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικρίνοντας ουσιαστικά τη στάση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις  συνθήκες κράτησης των ανήλικων προσφύγων στο ΑΤ Ομόνοιας.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:  «Το υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο. Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη
«Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε πέντε ανήλικους και δύο ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα» προστίθεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως:
«Μετά την έρευνα, ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος. Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση. Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες, ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία».
Και καταλήγει ως εξής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης»
Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.