27.10.16

Aπελπισμένα παιδιά στην ισοπεδωμένη παραγκούπολη του Καλαί

Την ύπαρξη εκατοντάδων μεταναστών μέσα στη ζούγκλα του Καλαί, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά, μεταδίδει το βρετανικό BBC, την ώρα που οι γαλλικές Αρχές υποστηρίζουν ότι η παραγκούπολη έχει πλέον αδειάσει με τις εργασίες διάλυσης να έχουν ήδη ξεκινήσει στον δυτικό τομέα του καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων που βρίσκονται επί τόπου, ένας μεγάλος εκσκαφέας συνοδευόμενος από φορτηγά έχει αρχίσει την κατεδάφιση των παραπηγμάτων που βρίσκονται στην περιοχή αυτή του καταυλισμού, ενώ δυνάμεις της τάξης έχουν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους περίεργους, τους δημοσιογράφους και τους λίγους μετανάστες που έχουν παραμείνει.


Ωστόσο, ρεπόρτερ του BBC, επικαλούμενοι εθελοντές και ιατρικό προσωπικό, ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι τουλάχιστον 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι παρέμειναν εκεί όλη τη νύχτα σε κατάσταση απελπισίας, μην έχοντας πουθενά να κοιμηθούν.



Από τη Δευτέρα περίπου 5.600 έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υποδοχής, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περιλαμβανομένων και περίπου 1.500 ασυνόδευτων παιδιών.


Από το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.