19.9.16

H Mόρια φλέγεται!

Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το επεισοδιακό διήμερο στη Μυτιλήνη. Σε συνέχεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν και της έντασης που προκλήθηκε, πρόσφυγες έβαλαν φωτιά και έκαψαν όλο τον καταυλισμό.

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε γύρω στις οχτώ το βράδυ , όταν –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες– στον καταυλισμό απλώθηκε η φήμη ότι λόγω των επεισοδίων που προηγήθηκαν, θα ακολουθούσαν μαζικές απελάσεις. Φήμη που ώθησε ομάδα προσφύγων να επιχειρήσει να κατέβει στην πόλη σε πορεία διαμαρτυρίας. Κάτι που δεν επέτρεψε η αστυνομία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να επανέλθουν στο στρατόπεδο, βάζοντας όμως φωτιές στα καταλύματα.

Η φωτιά μέχρι τις έντεκα το βράδυ έκαιγε ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από το Κέντρο. Τραυματισμοί μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί εκτός από τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανήλικου που έχει ένα χτύπημα από πέτρα στον λαιμό. Τα υπόλοιπα ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης που δημιουργείται, αφού εκεί στεγάζονταν πάνω από 3.000 πρόσφυγες. Το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη αναμένεται απεσταλμένος του Υπουργείου, ώστε σε σύσκεψη να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου και ότι χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες.

Παραθέτουμε και το παρακάτω δημοσίευμα από το emprosnet.gr για πιο σφαιρική κατανόηση της κατάστασης.
Η κατάσταση με το προσφυγικό και με τους διαμαρτυρόμενους γίνεται ανεξέλεγκτη. Και δεν μιλάμε για τους απλούς πολίτες.

Πέραν του πρωινού επεισοδίου που κάποια ακροδεξιά στοιχεία επιτέθηκαν εναντίον φοιτήτριας, νέα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετοί πάνε να εκμεταλλευτούν κατάστάσεις και να διασπείρουν μίσος.


Περίπου στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι, η δημοσιογράφος του "Ε", Ανθή Παζιάνου, βρίσκονταν στο Χοτ Σποτ της Μόριας, για να καλύψει το ρεπορτάζ με νέα επεισόδια.

Στη συνέχεια έφυγε με το αυτοκίνητό της και σταμάτησε όταν είδε έναν ηλικιωμένο, άνω των 65 ετών να σηκώνει το χέρι του σε τρεις γυναίκες από τη Συρία με τα τέσσερα παιδιά τους!
Και μάλιστα τις έβριζε και τις έλεγε να φύγουν από τη χώρα. Η δημοσιογράφος στη θέα, του σπρωξίματος και της όλης επιθετικής συμπεριφοράς, αντέδρασε λέγοντάς του να σταματήσει.

Χωρίς καμία αιδώ ο κύριος αυτός πλησίασε στο αυτοκίνητο και την τράβηξε από τα μαλλιά!

Για να τον απωθήσει άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της, ενώ έκανε νόημα στις γυναίκες να μπουν στο αμάξι με τα παιδιά για να μπορέσουν να ξεφύγουν, και στη συνέχεια της μετέφερε σε ασφαλές σημείο. Το συμβάν καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία.

Στη συνέχεια το "Ε" έλαβε καταγγελία από δύο εργαζόμενες σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ότι τους έγιναν φραστικές επιθέσεις από δύο ηλικιωμένους κατοίκους, που τις έλεγαν να σηκωθούν και να φύγουν και να μην τις ξαναδούν με μπλουζάκια ΜΚΟ γιατί θα τις επιτεθούν.

Όλα τα παραπάνω, ενώ στη Μόρια εκτυλίσσονταν μέτωπο δύο πυρκαγιών.

Ο πρόεδρος του χωριού, Νίκος Τρακέλλης ανέφερε στο "Ε": "Θα γίνει και το μπαμ και έχουμε προειδοποιήσει γι' αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε κανέναν, ας τους σταματήσει άλλος".
Aπό efsyn.gr και emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.