9.9.16

Η "περιεργη" δολοφονία του Darren Seals





Μια κραυγαλαία πολιτική δολοφονία για την οποία.....η αστυνομία δεν βλέπει κίνητρο




Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, τοπική ώρα, η αστυνομία και η πυροσβεστική του Riverview, στο St. Louis των ΗΠΑ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα συμβάν με αυτοκίνητο που καιγόταν. Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν έναν νεκρό άντρα. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 29χρονο, Darren Seals, εξέχοντα ακτιβιστή του κινήματος αντίστασης που αναπτύχθηκε μετά την δολοφονία του 18χρονου, Michael Brown, από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον το 2014. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο Darren ήταν ήδη νεκρός από πυροβολισμό, πριν τον εμπρησμό του αυτοκινήτου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η δολοφονία «διερευνάται» και ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν «ύποπτοι»… ή κίνητρο! Ισχυρισμός ο οποίος προκαλεί πικρό γέλιο. Ο Darren ήταν κοντά στην σκηνή της δολοφονίας του Brown από τους αστυνομικούς και συμμετείχε ενεργά στις μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν. «Δεν ήταν μια ακόμη διαμαρτυρία», δήλωνε στο «The Nation». «Ηταν ένα μαύρο αγόρι που πυροβολήθηκε στην κοινότητα. ‘Ηταν ακόμη περίπου δέκα γυναίκες και άντρες εκεί έξω, καθώς και η οικογένεια. Πριν ξεκινήσουν οι ταραχές, πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, ήταν απλά η κοινότητα που ερχόταν κοντά». Ο Darren δεν σταμάτησε στην διαμαρτυρία στον δρόμο. Κλιμάκωσε την αντίστασή του ενάντια στον ρατσισμό μιλώντας όλο και συχνότερα σε εθνικά δίκτυα και συμμετείχε στην δημιουργία της οργάνωσης «Hands Up United». Ηταν δίπλα στην μητέρα του Brown το βράδυ που ανακοινωνόταν ότι δεν θα ασκούνταν δίωξη κατά των φονιάδων του γιου της. «Και η μητέρα του Mike Brown να είναι στην αγκαλιά μου και να κλαίει, να σπαράζει κυριολεκτικά μέσα στα χέρια μου, και να νιώθω σαν να είναι η ψυχή της που κλαίει» έλεγε στο MTV. «Είναι ένα διαφορετικό είδος κλάματος. Εχω δει ανθρώπους να κλαίνε, αλλά εκείνη ήταν πραγματικά πονεμένη. Και πόνεσε κι εμένα. Μας πόνεσε όλους μας. Δεν θυμάμαι να έχει γίνει πιο διαρκής διαμαρτυρία, πιο αποτελεσματική διαμαρτυρία, πιο δημιουργική διαμαρτυρία, από την δική μας. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν ποτέ πραγματικά ό,τι κάναμε, για κάμποσα χρόνια από τώρα. Κάναμε πραγματικά το καλύτερο που μπορούσαμε».




Ο Darren δεν κατήγγειλε μόνο την αστυνομική βία. Μιλούσε για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ δεν δίσταζε να ασκεί και κριτική ακόμη και σε κινήματα όπως το διεθνώς γνωστό, «BlackLIVES Matter», το οποίο θεωρούσε ως «ξένο» με την κοινότητα του Φέργκιουσον. Ούτε οι Δημοκρατικοί και ο Ομπάμα γλίτωσαν από την σφοδρή κριτική του για την αδιαφορία τους απέναντι στην αφροαμερικανική κοινότητα. «Μέχρι σήμερα, μέσα σε επτά ή οκτώ χρόνια, δεν έχουμε δει καμία σημαντική διαφορά για την μαύρη κοινότητα» έλεγε στην Washington Post το 2014. «Στην πραγματικότητα αισθανόμαστε ότι τα πράγματα γίνανε χειρότερα. Επειδή έχουν το D (σσ. Democratic Party, οι Δημοκρατικοί) δεν σημαίνει τίποτα. Ο κόσμος μας παρακολουθεί αυτή τη στιγμή. Ηρθε η ώρα να στείλουμε ένα μήνυμα για την δύναμή μας. Δεν σας ζητάμε να κάνετε θαύματα. Απλά θέλουμε να κάνετε την δουλειά την οποία υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε».


Ο Darren έχει και δυο ανατριχιαστικά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον δολοφονημένο, από τους «χρυσαυγίτες» ναζί, Παύλο Φύσσα: Ηταν μουσικός της hip – hop σκηνής και παιδί της εργατικής τάξης. Ηταν μέλος του συγκροτήματος «Bottom Boyz Movement» και εργάτης σε γραμμή συναρμολόγησης σε εργοστάσιο της «General Motors». Να σημειωθεί ότι ο Darren είναι το δεύτερο θύμα δολοφονίας που συνδέεται με τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον και μάλιστα… με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με το πτώμα να έχει βρεθεί μέσα σε αποτεφρωμένο αυτοκίνητο.

 Τον Νοέμβριο του 2014, ο De Andre Joshua ανακαλύφθηκε με ένα τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι σε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει σε σχέση με την δολοφονία αυτή και η αστυνομία δεν αποκλείει μια πιθανήΣΥΝΔΕΣΗ μεταξύ των δύο δολοφονιών. Σώπα… Κι όμως, ακόμη «δεν» βρίσκει «κίνητρο» η αστυνομία του St. Louis…

 πηγη:toperiodiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.