28.9.16

ΔΑΝΙΑ: Ακροδεξιό κόμμα μοιράζει σπρέι πιπεριού κατά των προσφύγων...

Κατακραυγή προκάλεσε η απαράδεκτη κίνηση του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας να μοιράσει... σπρέι κατά των προσφύγων για την προστασία των πολιτών.
«Σπρέι για πρόσφυγες: νόμιμο και αποτελεσματικό» γράφει η συσκευασία που μοίρασε στη νότια πόλη Χάντερσλεβ το Κόμμα των Δανών, που θέλει να απομακρυνθούν από τη χώρα όλοι οι μη δυτικοί μετανάστες και φιλοδοξεί να μπει στο κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές.

«Δεν νομίζω ότι είναι προκλητικό. Αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα στην κοινωνία μας, όπου πολλοί Δανοί νιώθουν ανασφάλεια. Εν μέρει επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί μετανάστες στη χώρα και εν μέρει επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε ο ιδρυτής και ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκαν 137 σπρέι και ότι σκοπεύει να επαναλάβει την ενέργεια την επόμενη εβδομάδα.

Επειδή το σπρέι πιπεριού απαγορεύεται στη χώρα, το ακροδεξιό κόμμα χρησιμοποίησε λακ μαλλιών για την ξενοφοβική καμπάνια του. Η κίνηση προκάλεσε τεράστια οργή στους πολίτες από άκρη σε άκρη της σκανδιναβικής χώρας. «Το βρίσκω αηδιαστικό. Με προσβάλλει τόσο πολύ αυτή η κίνηση», σχολίασε μία κάτοικος της πόλης. «Εχουν περάσει τόσα πολλά και τώρα τους λένε ότι είστε τόσο ανεπιθύμητοι που πρέπει να σας ρίξουμε σπρέι», αντέδρασε η Σαρλότ Μπεκ από το Σίλκεμποργκ.

Από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.