19.9.16

Μπλοκάροντας τα εγκαίνια των γραφείων της Λ.Ε.Π.ΕΝ. στον Αγ.Παντελεήμονα

Του Γιώργου Λυγουριώτη
Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Άγ. Παντελεήμονα, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της νεοναζιστικής ομάδας Λ.Ε.Π.ΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση).
Η Λ.Ε.Π.ΕΝ, αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής, καθώς ο πρόεδρός της Χ. Ρήγας ήταν πρώην μέλος και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής ενώ τώρα προσπαθεί να παίξει το χαρτί της «σοβαρής Χρυσής Αυγής».
Τα εγκαίνια των γραφείων αποτελούσε πρόκληση από την πλευρά των νεοναζί για δύο λόγους: αφενός γιατί ήταν η ημέρα που συμπληρώνονταν 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και αφετέρου γιατί είναι εμφανές ότι θέλουν να μετατρέψουν ξανά την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα σ’ ένα ελεύθερο πεδίο επιθέσεων κατά μεταναστών και αντιφασιστών.
Έτσι, αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Δίκτυο Αλληλεγγύης Μυρμήγκι, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Antinazi zone, ΑΡΚ, ΟΝΡΑ, ΑΡΕΝ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ κ.α.) και του Αντιεξουσιαστικού χώρου (Αντιφασιστικό στέκι “Δίστομο”, Ρουβίκωνας, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική & Ταξική Αντεπίθεση, ΟΡΜΑ κ.α.) πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση με την συμμετοχή 500 αντιφασιστών, με σκοπό να μπλοκαριστούν τα προγραμματισμένα εγκαίνια των νεοναζί.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, ο οποίος καλούσε στις 5 το απόγευμα, βρέθηκε στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας.
Η οδός Υγείας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Λ.Ε.Π.ΕΝ, καθώς και τα γύρω στενά, ήταν κλειστή από κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ. Από νωρίς το πρωί το Αντιφασιστικό στέκι “Δίστομο” επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο των γραφείων της Λ.Ε.Π.ΕΝ. Στο μπαλκόνι των γραφείων εμφανίστηκαν 3 μέλη της νεοναζιστικής ομάδας (ανάμεσά τους και ο Χ. Ρήγας) όπου και χαιρέτησαν ναζιστικά.
Η εικόνα όμως που επικρατούσε πάνω στην πλατεία ήταν η εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε καθημερινά. Από την μια πλευρά η μικροφωνική που είχε στηθεί όπου και διαβάστηκε η ανοιχτή επιστολή του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά προς τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα και από την άλλη, μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας παιδιά Ελλήνων και μεταναστών να παίζουνε ποδόσφαιρο.
Η συγκεκριμένη όμως αντιφασιστική συγκέντρωση, απέδειξε ότι έδωσε ένα χτύπημα στην νεοναζιστική ομάδα. Από τις φωτογραφίες που μπορεί να δει κανείς στο blog τους, είναι φανερό ότι απομονώθηκαν και δεν κατάφεραν να μαζέψουν παρά μόνο 10 (δέκα) μετρημένα άτομα …και τον παπά...
Γι' άλλη μια φορά το αντιφασιστικό κίνημα αποδεικνύει ότι με την αποφασιστικότητα του και την συνεπή και διαρκή δράση του μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια των νεοναζί και να μην τους αφήσει ζωτικό χώρο σε καμία περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.