27.9.16

Δήλωση παραίτησης της πρόεδρου του συλλόγου γονέων σχολείων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Την παραίτηση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Δημοτικών Σχολείων  Αλεξάνδρειας, Βάνα Δημητριάδου – Μπρουσκέλη, προκάλεσε η  απόφαση των γονέων να αρνηθούν την υποδοχή προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία, μια απόφαση που θύμιζε  όσον αφορά στο ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο την απόφαση των δύο συλλόγων γονέων  δημοτικών σχολείων Ωραιοκάστρου. 

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων   εξαίρεση αποτέλεσαν τέσσερις γονείς που εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή, τασσόμενοι υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων.
Στη δήλωση παραίτησής της η Βάνα Δημητριάδου – Μπρουσκέλη κάνει λόγο για μια απόφαση που ούτε συνάδει με την κείμενη νομοθεσία ούτε με  την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια.
Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης της Β. Δημητριάδου-Μπρουσκέλη:
«Μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προέκυψε μια, κατά τη γνώμη μου απόφαση που δεν συνάδει τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια.
Η απόφαση της συντριπτικής, δυστυχώς, πλειοψηφίας των γονέων που παραβρέθηκαν είναι να μην επιτραπεί να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενεί η πόλη μας στο σχολικά συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου. Μια απόφαση που αν μη τι άλλο δεν εκφράζει τα δημοκρατικά αισθήματα που με διακατέχουν τόσο ως πολίτη αυτού του τόπου όσο και ως γιατρό που έχω ορκιστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου. Εξ άλλου, αυτό έκανα ορισμένες φορές προς τους πρόσφυγες μαζί με τον σύζυγό μου και άλλους εθελοντές όταν οι πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί στον ΣΕΑ Πλατάνου τον περασμένο Μάρτιο.
Δεν θέλω να αναφερθώ στις συνθήκες της γενικής συνέλευσης αναλυτικά αλλά πρέπει να επισημάνω ότι αυτή διεξήχθει κάτω από απειλές εναντίον μου και όσων ελαχίστων υποστηρίξαμε το αυτονόητο δικαίωμα να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα κάτω από τις διαδικασίες που το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει. Απειλές και ύβρεις εναντίον μου διότι ορισμένοι είχαν αποφασίσει να μην κάνουν συζήτηση και να ζητήσουν να ενημερωθούν, αλλά προσήλθαν στο σχολείο για να προπηλακίσουν.
Επειδή εγώ και ορισμένοι άλλοι γονείς, δυστυχώς ελάχιστοι, υποστηρίξαμε όπως είπα παραπάνω το καθολικά αναγνωρισμένο δικαίωμα των παιδιών αυτών να φοιτήσουν όπως ο νόμος επιτάσσει, βρεθήκαμε μέσα σε μια δίνη που δεν ταιριάζει ούτε ανταποκρίνεται στον αξιακό μας κώδικα. Μετά από αυτά πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η παραίτησή μου από την θέση της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου-5ου  Δημοτικού Σχολείου. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω μια τέτοια απόφαση η οποία πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, εξυπηρετεί μόνον λογικές που είναι ξένες σε μένα.
Βάνα Δημητριάδου
Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου-  5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας».

Από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.