8.9.16

Δίκη Χρυσης Αυγής: 81η Δικάσημος



Σήμερα, με την κατάθεση της αδερφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης, και τις αγορεύσεις των δικηγόρων, το τμήμα της δίκης που αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η Ειρήνη Φύσσα θυμήθηκε την τελευταία συνάντηση της με τον αδερφό της, όταν θα έβγαινε έξω για να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.Ανέφερε και ότι έμαθε ότι αστυνομικοί ήταν παρόντες στο σημείο, την στιγμή της δολοφονίας. Επίσης μίλησε για όσα έμαθε από τους φίλους που Παύλου Φύσσα για την στιγμή της δολοφονίας, αφού δεν ήταν παρούσα, λέγωντας τα εξής: Δεν ήμουν παρούσα. "Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα . Ενημερώθηκα από τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό . Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει και για το λόγο αυτό μίλησα  με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ."
"Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε...θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια" είπε σε άλλο μέρος της κατάθεσης της.

Οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν για μια ακόμη φορά εριστικοί και άκρως προκλητικόι, τόσο κατά την εξέταση της Ειρήνης Φύσσα, όσο και στις τελικές αγορεύσεις τους.

Παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές στιχομυθίες, όπως καταγράφηκαν από το goldendawnwatch και από την δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 Ελευθερία Κουμάντου


Β: [Η συνήγορος αναφέρει μια διεύθυνση που δεν θα επαναλάβουμε], ξέρετε ποιος έμενε εκεί; Πού έμεναν οι γονείς σας;
Φ: Μπορώ να μην απαντήσω; (προς την κ. Πρόεδρο) Π: Κάποια στοιχεία πρέπει να προκύπτουν από τη δικογραφία.






Ειρηνη Φυσσα: το μόνο που εχω συγκρατησει είναι ότι αδελφός μου έφυγε από το σπίτι για να δει μπάλα. Επίσης έχω συγκρατησει ότι ήταν παρόντες αστυνομικοί. 
Κανείς από την έδρα δεν έκανε ερωτησεις. Κανείς από την πολιτική Αγωγή . 
Από την πλευρά της ΧΑ, ρωτησε ο Β. Οπλαντζάκης και η Δ. Βελέντζα. 
Οπλαντζάκης : τα τραγούδια που έγραφε ο αδελφός σας τα γνωρίζατε;
Ειρ. Φύσσα: τραγούδια εγραφε δεν σκότωνε! 
Βελεντζα: Με την κ. Σλούκου ( κοπέλα Π. Φυσσα), έχετε επικοινωνήσει;
Ειρ. Φυσσα: οχι..
Βελεντζα: εχει δηλώσει διευθυνση κατοικιας των γονιών σας;, εχει αλλάξει προσφατα τηλ. μα καλά δεν εχετε επικοινωνήσει μαζί της..
Ειρ. Φυσσα: λίγο στην αρχή... αλλά πράγματα με ενδιεφεραν..




Β. Οπλαντζακης ( συνηγ. καζαντζογλου) : Ο Χατζησταμάτης είπε οτι ο Ρουπακιας το έκανε για να ανεβει στην ιεραρχια. μα για να ανεβεις στην ιεραρχια και στα ματια των άλλων θα πρέπει να εισαι εξω από τη φυλακη.



Στο σχολιασμό μαρτυρων η Βελέντζα (υπεράσπιση ΧΑ), αναφερόμενη στον φίλο του Π.Φυσσα, Ν. Μαντα για να υποστηριξει ότι ειναι αναξιόπιστος μάρτυρας, είπε ότι ειναι κατοικος Αιγάλεω και εκείνο το βράδυ βρέθηκε στη Νίκαια...

Μπόνης (συνηγ Τσαλίκη): Η κ. Σλουκου (κοπέλα Π. Φυσσα) κρύβεται! δεν έρχεται να καταθεσει! 


Πανταζη (συνηγ. Μπουκουρα και Αλεξοπουλου) 
"η ΧΑ έχει ελκυστικότατες θέσεις και ιδέες με δεξιό πρόσημο που ουδόλως προσομοιάζουν με εγκληματικη οργάνωση. Πως μπορούν να ομιλούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση όταν τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός να τους εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο;"

 Αυριο (Παρασκευη 9/9) αρχιζει η εκδικαση της επίθεσης στους Αιγυπτιους αλιεργατες. Πρωτος μάρτυρας ο Αμπουζιντ Εμπαρακ, θυμα δολοφονικης επίθεσης της ΧΑ μεσα στο σπίτι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.