22.8.16

Οταν η Τζαμάλα τρώει σούπα «από κρέας Ρώσου». Aπό το φασιστοπάρτι της νικήτριας της Eurovision.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο η Ουκρανή αοιδός υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, Τζαμάλα – κατά κόσμον, Σουζάνα Αλίμοβνα Τζαμαλαντίνοβα – η οποία είχε επιλεγεί από την χώρα της να την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision του Μαϊου, ανακοίνωνε υπερηφάνως ότι τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή αυτόν που διανύουμε, θα λάμβανε μέρος στο ναζιστοφεστιβάλ «Μπάντερστατ», προς τιμήν του Ουκρανού αρχιναζί και συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών, Στεπάν Μπαντέρα, ουδείς εκ των «ευαίσθητων» στα «δημοκρατικά ιδεώδη» μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενοχλήθηκε. 
Η δε οργανωτής της Eurovision, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, η γνωστή EBU… «σφύριζε» αδιάφορα. Ούτε σκέψη, φυσικά, αντίδρασης από το καθεστώς του Κιέβου. Ετσι κι αλλιώς, εδώ και καιρό έπαψε και να προσπαθεί να κρύβει τους δεσμούς αίματος με τα ουκρανικά φασιστικά μορφώματα στα οποία στηρίχθηκε το πραξικόπημα του «Μαϊντάν».
Άλλωστε, η επιλογή της Τζαμάλα, η συμμετοχή της οποίας στην Eurovision χαιρετίστηκε θερμότατα εξαρχής από τους Ουκρανούς φασίστες, δεν ήταν τυχαία: Η καταγωγή της από τους Τάταρους της Κριμαίας, σε συνδυασμό με το βρώμικο, αντισοβιετικό και φιλοφασιστικό τραγούδι που παρουσίαζε τους Τάταρους συνεργάτες των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως «θύματα» του Στάλιν, ήταν ένα εξαιρετικό προπαγανδιστικό όπλο του Κιέβου ενάντια, κυρίως, στον εξεγερμένο λαό της Κριμαίας και του Ντονμπάς και πολύ λιγότερο ενάντια στην Ρωσία.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Η Eurovision έκανε ότι «δεν κατάλαβε» τον «καραμπινάτο» χαρακτήρα του τραγουδιού — αλλιώς θα αναγκαζόταν να το αποκλείσει — όπως έκανε ότι «δεν κατάλαβε» και το ότι το τραγούδι δεν ήταν καινούργιο, ακόμη, δηλαδή, ένας λόγος αποκλεισμού. Σημασία είχε και για την ΕΕ να χύσει προπαγανδιστικό δηλητήριο εναντίον κάθε διάθεσης αμφισβήτησης της κυριαρχίας του κεφαλαίου, με κάθε αφορμή και μέσο.
Έτσι η Τζαμάλα επέστρεψε στο Κίεβο νικήτρια και αποθρασυμένη να κάνει πράξη την συμμετοχή της στο ναζιστοπάρτι που έλαβε χώρα για δέκατη χρονιά στην ουκρανική πόλη Λουτσκ στα δυτικά της χώρας, από 5 έως 7 Αυγούστου. Εκεί μαζεύτηκαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της ουκρανικής εκδοχής του, του Μπαντέρα, τα εναπομείναντα αποβράσματα της UPA, της ένοπλης δωσιλογικής οργάνωσης των Ουκρανών ναζί που είναι υπεύθυνη για θηριωδίες ενάντια στους λαούς της Ουκρανίας αλλά και της κατεχόμενης Πολωνίας, και οι φίλοι τους, για να ακούσουν, μεταξύ των άλλων φασιστοσυγκροτημάτων και το «αστέρι» της φετινής διοργάνωσης, την Τζαμάλα.
Οι οργανωτές είχαν και άλλες «ατραξιόν» για την «πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας», όπως αναφέρουν στον ιστότοπό τους. Ετσι, εκτός από το μουσικό κομμάτι, έγιναν και ομιλίες, τόσο από «βετεράνο» της UPA, όσο και από τον επικεφαλής του ένοπλου φασιστικού τάγματος «Αζόφ», γνωστού διεθνώς για τις θηριωδίες του εναντίον του λαού του Ντονμπάς. Επίσης, «ειδικοί» «αποδόμησαν» τους «μύθους της σοβιετικής προπαγάνδας» για τον Μπαντέρα…
Προς το βράδυ προβλήθηκαν και «πατριωτικές» ταινίες, δηλαδή η φιλμική εκδοχή της μαύρης φασιστικής προπαγάνδας, ενώ έλαβαν χώρα και «εργαστήρια» ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά, για να τα «διδάξουν» πώς να αντιδρούν στην «ρωσική προπαγάνδα» και πώς να «ξεπερνούν» τον «ρωσικό κόσμο»…
Βέβαια, η «εκπαίδευση» φέρνει πείνα. Αλλά και γι’ αυτό φρόντισαν οι διοργανωτές: Η «σπεσιαλιτέ» του φασιστομενού περιείχε «Σούπα από μοσκαλιά», όπου «μοσκαλί» είναι το φασιστικό ουκρανικό «παρατσούκλι» των Μοσχοβιτών και εν γένει των Ρώσων. Μάλιστα η εν λόγω σούπα προβλήθηκε και ως πολύ «χορταστική» επειδή περιείχε πολύ κρέας. Προφανώς… «ρωσικό».
Η δυσώδης αυτή φασιστομάζωξη έκλεισε με την γνωστή ναζιστική «τελετή», κατά την οποία, τα μέλη των φασιστικών οργανώσεων άναψαν πυρσούς και σχημάτισαν τα αρχικά της Ουκρανίας (UA).
Να υποθέσουμε ότι ούτε τώρα, μετά από όλα αυτά, «δεν κατάλαβαν» στην Δύση;
‘Η θα είμαστε «υπερβολικοί»..;

Από www.toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.