2.8.16

Να εκκενωθούν Μαξίμου, Μητρόπολη και Δήμος Θεσσαλονίκης!

13876510_10208809800155349_5867196271434742131_nΤου Πάνου Γιακουμίδη 


Είναι γνωστή πλέον η στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδώ και πολύ καιρό ειδικά μετά τη «μεγαλειώδη» κωλοτούμπα έπειτα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τη ντροπιαστική μετατροπή του ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ των δανειστών,της ντόπιας και της ξένης πλουτοκρατίας. Είναι γνωστή η στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,της κοινωνικής «ευαισθησίας», της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, ειδικά μετά τη ξεκάθαρα ρατσιστική ακροδεξιάς κατεύθυνσης συμφωνία που υπεγράφη πρίν λίγους μήνες μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύριζε γι’αυτή τη ντροπιαστική συμφωνία κατονομάζοντας την «διπλωματική» νίκη!

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου πραγματοποιούνται, με πλήρη ευθύνη ασφαλώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τρεις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών-ντόπιων από αστυνομικέςκατασταλτικές δυνάμεις.
Πρόκειται για την κατάληψη του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, στη Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης.
Καταρρίπτεται πλέον κάθε μύθος που έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τα προσχήματα στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής πολιτικής παρά την υποταγή της στο οικονομικό πεδίο.
Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αν υποχωρήσεις στις βασικές αξίες υποχωρείς τελικά σε όλα
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και «καθίστε να δούμε», «είναι νωρίς ακόμη», «δώστε του λίγο χρόνο». Με τον πιο ύπουλο και άτιμο τρόπο οι μπάτσοι της αστυνομοκρατίας των αφεντικών, υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης και με τις ευλογίες της μητρόπολης Θεσσαλονίκης και προσωπικά του ρατσιστή μητροπολίτη Άνθιμουπροχώρησαν στην εκκένωση τριών εγχειρημάτων στέγης και αλληλεγγύης προσφύγων-μεταναστών-ντόπιων που λειτουργούσαν στη πόλη και πρόσφεραν αυτά που δε προσφέρει σήμερα το βάρβαρο σάπιο οικοδόμημα της ΕΕ και το κράτος «δικαίου» της κυβέρνησης της… «Αριστεράς»!!
Μαθαίνουμε επίσης ότι της εκκένωσης προηγήθηκαν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, δηλαδή από το πανεπιστήμιο για την κατάληψη στην Λεωφόρο Νίκης, την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το πρώην Ορφανοτροφείο και τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν εδώ και 3 μέρες η «κοινότητα Hurriya».
Βλέπουμε δηλαδή μία ανίερη σκοτεινή συνεργασία ακαδημαϊκών-κράτους-Εκκλησίας Α.Ε.-επιχειρηματικών κύκλων ενάντια σε δομές αλληλεγγύης προσφύγων-μεταναστών-ντόπιων!
Όσο βρώμικος και αναχρονιστικός βέβαια είναι ο ρόλος της αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ρατσιστή μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου που συνδιαλέγεται άνετα με ακροδεξιούς κύκλους της πόλης και κουκουλώνει με επιτυχία σκάνδαλα βιασμών ανηλίκων στο Παπάφειο, τόσο βρώμικος και αναχρονιστικός είναι ο ρόλος του ψευτοπροοδευτικού μνημονιακού δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη που δε χάνει ευκαιρία να επικαλείται «το νόμο και τη τάξη» για οτιδήποτε χαλάει τη «γαλήνη» των επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης.
Έτσι, σήμερα, ο Γ. Μπουτάρης θυμίζοντας όλο και περισσότερο έναν ακόμα κλασσικό δεξιό δήμαρχοδηλώνει «κάθετα αντίθετος» στις καταλήψεις και ζήτησε την εκκένωση όλων των καταλήψεων και ιδιαίτερα των δύο καταλήψεων της «ΥΦΑΝΕΤ» και του «Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου» (Δείτε: Την εκκένωση όλων των καταλήψεων της Θεσσαλονίκης ζητά ο Γ. Μπουτάρης).
Όλοι αυτοί,σήμερα,δίνουν ένα χτύπημα στο αντιφασιστικό κίνημα και τους πρόσφυγες το οποίο δε πρέπει να μείνει αναπάντητο.
Όποιες διαφωνίες κι αν έχει κάποιος/α με το τρόπο λειτουργίας αυτών των εγχειρημάτων δε μπορούμε παρά να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις κατειλημμένες δομές και να παλέψουμε ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες στο μέλλον που προσφέρουν φιλοξενία, στέγη, φαγητό σε ανθρώπους κυνηγημένους, προερχόμενους από πόλεμους και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες τους.
Άλλωστε πρόκειται για κτίρια τα οποία μένουν χρόνια αχρησιμοποίητα από τους αρμόδιους φορείς και είναι άκρως απαραίτητο στις σημερινές συνθήκες να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ανάγκες της κοινωνίας μας, είτε αυτές αφορούν πρόσφυγες-μετανάστες είτε ντόπιους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Αυτά που πρέπει να εκκενωθούν είναι
  • το Μαξίμου από τους ανήθικους, ψεύτες, απατεώνες που κρατούν τις τύχες της κοινωνίας μας στα «βρώμικα» πλέον χέρια τους,
  • η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου στεγάζονται ρατσιστές μικρόψυχοι ιερείς, σαν τον Άνθιμο, που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που οι ίδιοι ονομάζουν «χριστιανικές αξίες» αλλά φλερτάρουν επικίνδυνα με ακροδεξιές ομάδες και κοιτάνε να εξυπηρετήσουν χρόνια συμφέροντα της μεγάλης επιχείρησης Εκκλησία Α.Ε.
  • και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μνημονιακές δυνάμεις, δεξιές και ψευτοπροοδευτικές, που συντάσσονται πλέον ανοιχτά με υπερσυντηρητικές φωνές (σαν τον Άνθιμο) που στο παρελθόν δήθεν τις αντιμάχονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.