31.8.16

Ωρομίσθιο 80 λεπτά για πρόσφυγες στη Γερμανία

Το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης των προσφύγων στη Γερμανία αποκαλύπτουν έρευνες, που δείχνουν ότι μέχρι και το 30% φέρεται να εργάζεται παράνομα στη γερμανική αγορά.

Τα ωρομίσθια ως λαντζιέρηδες, καθαριστές και φορτοεκφορτωτές ανέρχονται σύμφωνα με τα συνδικάτα στα 80 σεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Ως διαμεσολαβητές ενεργούν συνήθως επισκέπτες και συνεργάτες των προσφυγικών καταυλισμών. Σε ανταπόδοση οι πρόσφυγες τους πληρώνουν ως «προμήθεια» ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους.
Ενώ οι γερμανικές αρχές καταγράφουν δέκα σχετικές παραβιάσεις το μήνα, επιστημονικές και δημοσιογραφικές έρευνες παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα.
Σε ανάλυση των Πανεπιστημίων του Τίμπινγκεν και του Λιντς εκτιμάται ότι πιθανώς ως και το 30% του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που έχουν έρθει στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο εργάζονται παράνομα.
Σε προσφυγικά καταλύματα το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 10% και 50%, σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας τηλεόρασης NDR που βασίζεται σε εκτιμήσεις εθελοντών και κοινωνικών λειτουργών.
Συνυπολογίζοντας όλα τα υπάρχοντα στοιχεία οι δημοσιογράφοι του NDR καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 100.000 των νεοαφιχθέντων προσφύγων εργάζονται παράνομα.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.